Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Lowlands

1 September 2012

Echt Gebeurd

Echt Gebeurd Echt Gebeurd Echt Gebeurd
Tekst en Beeld: Michaela Meijer

Echt gebeurd is een maandelijkse middag in Toomler Amsterdam, waarop waargebeurde verhalen verteld worden. Die kunnen geestig zijn, spannend, of ontroerend. Over een aarzelende jeugdliefde, over een pistool tegen je slaap of over een onwaarschijnlijk toeval tijdens een verre reis. Bovendien komt er iedere editie van Echt gebeurd iemand voorlezen uit zijn of haar oude puberdagboek.

Micha Wertheim en Paulien Cornelisse presenteren de middagen. Het is geen comedy, het is geen open podium. Het zijn verhalen (bron: www.echtgebeurdintoomler.nl)

De Echt gebeurd-karavaan is dit jaar ook op Lowlands te zien en te beluisteren. Over de 3 dagen uitgesmeerd worden de thema's: sex, drugs en rock 'n roll in de Mike behandeld door diverse sprekers. Ik besluit om Echt gebeurd op zaterdag te gaan bekijken. Een voor mij bekende mag het podium bestijgen en natuurlijk kan ik dan niet anders, ik “moet” gaan kijken!

Bij het binnenkomen van de Mike krijgt het publiek een strookje papier uitgereikt, waarop ieders meest memorabele drugservaring beschreven moest worden. Aan spreekstalmeester Micha Wertheim de eer om tussen de sprekers door een aantal van deze ervaringen met het publiek te delen. En daar zitten me een aantal vreemde ervaringen tussen, daar lusten de honden geen brood van.

Echt Gebeurd Echt Gebeurd Echt gebeurd

De eerste spreker deze vooravond is Kees van Amstel. Kees is een Nederlands columnist, stand-up comedian, cabaretier en comedyteksschrijver. Hij vertelt zijn verhaal over het feit dat hij eigenlijk nog nooit drugs had gebruikt. Totdat hij samen met zijn vrienden eens een keer spacecake probeert, wat uiteindelijk resulteert in een hilarisch tafereel. Kees heeft in de Mike de lachers op zijn hand, maar dat is natuurlijk voor een stand-up comedian geen probleem. Hij is vermakelijk, praat lekker door en weet de aandacht te houden. Een fijne opening van Echt gebeurd.

De tweede spreker is John van Luyn, ook wel bekend als Kees van Hondt, programmeur van de Melkweg en de veroorzaker van het enorme feest in de India op de slotzondag van Lowlands, waarop iedere bezoeker of een palmboom of een opblaasitem bij zich heeft.

John vertelt zijn “drugs”-verhaal over zijn ontdekking Nirvana! Hoe Nirvana voor het eerst optrad in een bijna lege Melkweg, dat Nirvana niet meer geboekt mocht worden, hoe hij de eerste cd van Nirvana in handen kreeg en hoe hij Nirvana groot heeft zien worden. Een indrukwekkend verhaal, mooi om te horen. Al had hij wat mij betreft best een jointje mogen roken van te voren om zijn zenuwen te bedwingen.

De laatste spreker is Merel Roze. Blogster van het eerste uur (www.merelroze.com), en schrijfster van inmiddels 2 boeken. Ook zij is zenuwachtig, wat natuurlijk ook niet zo vreemd is, zo voor het eerst op Lowlands als spreker. Merel vertelt haar verhaal over haar eigen drugservaring op Lowlands, waar zij voor het eerst van haar leven een pilletje slikt. Hoe ze in het begin niets merkt, maar vervolgens compleet paranoia het Lowlands-terrein over rent. Ze vertelt over haar vrienden en over haar broer, maar ook over B. Dat B. er altijd bij was, dat B. haar beste vriend was, dat B. ook dit jaar weer een kaartje had voor Lowlands, maar dat B. helaas kort geleden is overleden. Een verhaal met een lach en een traan, Merel kreeg het langste applaus! Mooi.

Iedereen kan in Toomler een verhaal komen vertellen. Ken je iemand die een mooi verhaal kan vertellen of ben je zelf een mooie verhalen-verteller, mail dan: echtgebeurd@toomler.nl

Je kan natuurlijk ook gewoon als publiek komen.

Echt gebeurd: elke 3e zondag van de maand. Meer info op: www.echtgebeurdintoomler.nl


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.