Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Lowlands

31 Augustus 2012

Lowlands presenteert de Popquiz

Popquiz  Popquiz Popquiz

Tekst: Michaela Meijer
Beeld: Berbera van den Hoek

Lowlands bestaat 20 jaar en viert dat met de ultieme “20 jaar Lowlands-popquiz”. Nu kunnen we onze Lowlandskennis qua muziek in de praktijk gaan brengen.

Dat is wel even andere koek dan voorgaande jaren waar er op de zaterdagochtenden altijd uit volle borst meegezongen werd met Lowlands zingt. Toch denk ik niet dat mensen er rouwig om waren. Het is zo snikheet in de Alpha dat men allang blij is om op zijn/haar kont te kunnen zitten en zo min mogelijk te bewegen. Tevens is daar natuurlijk die superprijs: 10 kaarten voor Lowlands 2013!!

Ook ik waag een gokje na een deelnameformulier en een heus Lowlands-potlood te hebben gescoord. Ik zoek een plekje om te zitten in de loeihete Alpha en het zweet stroomt inmiddels al in flinke stromen over mijn rug.

Onze host tijdens deze quiz is niemand minder dan Eric Corton. Hij legt uit hoe het formulier ingevuld dient te worden tijdens de 4 rondes en dat elke ingevulde letter correspondeert met een cijfer, waar dan weer een code bij hoort. Aan het eind van de quiz zal dan uitgelegd worden welke nummers met welke codes een telefoonnummer vormen, welke dan gebeld kan worden.

Popquiz Popquiz Popquiz

Ronde 1 bestaat per vraag uit diverse muziekfragmenten, waarvan de 1e letter van de band of artiest moet worden ingevuld op het formulier. Gelijk al bij het eerste fragment ga ik de mist in. Ik hoor onder andere Cypres Hill, maar op dat moment kan ik niet op die naam komen (en ook niet op de andere bands die in het fragment te horen zijn). Mijn buurman raakt gelijk al in de stress en gooit zijn formulier weg, om vervolgens mij te gaan helpen. Hoe aardig! We vormen een komisch team zo samen. Elkaar nog nooit gezien, maar natuurlijk er op gebrand om die 10 kaarten te winnen.

Helaas zet onze samenwerking geen zoden aan de dijk. Blijkbaar hebben we beiden last van oververhitte hersens, want herkennen doen we het wel, maar de namen willen maar niet komen.

Gelukkig gaat ronde 2 makkelijker. We vullen zonder problemen alle antwoorden in en ons vertrouwen is weer terug. Blijkbaar gaat het raden van titels makkelijker dan artiesten.

Ook ronde 3 loopt voorspoedig. De weggepiepte woorden in de muziekfragmenten hebben voor de buurman en mij geen geheimen.

Ronde 4 is weer een moeilijke. Bonnie st. Claire heeft in het Nederlands haar eigen interpretatie gegeven aan Engelse nummers. Ik kan er geen kaas van maken en de buurman is inmiddels een groot vraagteken. We geven op, dit is een hopeloze zaak. De kaarten voor Lowlands 2013 zijn dan ook jammerlijk aan onze neus voorbij gegaan, maar de buurman en ik, we hebben lol gehad en daar gaat het immers om.

Wil je ook de quiz spelen?

www.popquizmarathon.blogspot.nl/2012/08/popquiz-lowlands-2012.html


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.