Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANS, Lowlands

31 Augustus 2012

Leren dansen met Conny Janssen op Lowlands

Leer dansen met Conny Janssen Leer dansen met Conny Janssen Leer dansen met Conny Janssen
Tekst: Berbera van den Hoek
Beeld: Michaela Meijer

Daar sta ik dan op zaterdagochtend 11:00 uur in de loeihete Bravotent. Op normale zaterdagen is het dit tijdstip niet zo'n probleem. Echter, het is na de late vrijdag Lowlandsavond best wel zwaar om fris en fruitig voor de 'leer dansen met Conny Janssen' balletworkshop paraat te staan.

Tot mijn verbazing en later ook die van Conny staat de Bravo vol. Vanaf het podium demonstreert ze de vele passen en posities uit de voorstelling 'Meer Ruis'.  Enkele jonge dansers en zangeres Ming staan haar hierin bij. Blijkt ook wel nodig want zowel in de tent als op het podium levert het nadoen in spiegelbeeld hilarische taferelen op. De tent is vol en armen en benen raken in de knoop.

Leer dansen met Conny Janssen Leer dansen met Conny Janssen Leer dansen met Conny Janssen

Als de tent even op gang is wordt er uit volle lang-zal-ze-leven gezongen. Conny is jarig en ze wordt even verlegen van deze aandacht. Verder zie je haar genieten van het uitzicht op de volle tent waar op het oog wonder boven wonder iedereen toch redelijk synchroon meedanst. Opzij, naar voren, naar achteren, terug naar de eerste positie, het ziet er allemaal best wel vloeiend uit. Wel raak ik af en toe de tel kwijt en trap op tenen van degene achter me of naast me. Ach ja, dat hoort erbij. Vroeger in de balletles was dat een probleem maar die tijd zijn we alllang voorbij. 

Aan het eind van het uur zijn alle losse passen en posities een geheel geworden. Nog niet geheel vloeiend dansen de vroege Lowlands vogels een stukje uit 'Meer Ruis'. Een mooi begin van een hele warme Lowlands zaterdag.


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.