Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Lowlands, DANS

27 Augustus 2012

Greco’s goddelijke comedie

Emio Greco | PC Emio Greco | PCEmio Greco | PC
Tekst en beeld: Berbera van den Hoek

Natuurlijk is er op Lowlands ook ruimte voor de klassiekers.En wat voor een. Op vrijdagmiddag in Juliet laten Emio Greco en Pieter C Scholten zien hoe je een epos terugbrengt naar de essentie.  Dante schreef in de veertiende eeuw zijn lijvige meesterwerk La Divina Commedia en Greco PC maken in de 21 eeuw een indrukwekkend vierluik van loutering en hel. De laatste productie, Commedia zijn hoogtepunten uit de eerdere choreografieën van de cyclus.

'Is your life a disappointment?', de  spreekstalmeester gehuld in glitterpak met zweep raadt aan dat het komende uur te vergeten.  In een circussetting en stelt hij zeven dansers voor die allemaal een dag van de week vertegenwoordigen. Het hele stuk staat bol van symboliek; de zeven dansers hebben allemaal een zonde waartegenover een deugd staat. De zeven choreografieën gaan naadloos in elkaar over net als de goed uitgekozen muziek. Langzaam gaat de circusmuziek over in drama en de dansers gaan hierin mee

Emio Greco | PC Emio Greco | PC Emio Greco | PC

Melancholische maandag, gebukt onder zware lasten, soleert en wordt begeleid door de zeven andere dansers. De muziek gaat van zwaar bombastisch klassiek naar rock als de dagen van de week passeren. Mooi is de uitbundige feestende overdadige rock zaterdag. Dan luiden de klokken en een katterig voortbewegende zondag strompelt het podium op. Langzaam gaat de muziek over in ‘send in the clowns’. Het moment van bezinning en een toepasselijke keuze voor het einde van een prachtige voorstelling.


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.