Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, POP-ROCK

15 Augustus 2012

Indrukwekkende Santing met Sinatra songs in Concertgebouw

 Mathilde Santing Mathilde Santing
Tekst: Serge Julien
Beeld: Berbera van den Hoek

Gezien: Mathilde Santing live in het Concertgebouw in Amsterdam, 12 augustus 2012.

Dat je niet per se zelf liedjes hoeft te schrijven om een erkende artiest te zijn, bewijst Mathilde Santing al jaren. Een van de meest veelzijdige zangeressen van Nederland maakte grote indruk tijdens de serie Robeco Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw. Santing vertolkte songs uit het rijke oeuvre van Frank Sinatra, alsof ze de nummers zelf had gemaakt.

Mathilde Santing (53) nam in haar inmiddels 30 jaar durende carrière vijftien albums op en zong liedjes van uiteenlopende artiesten. Zo coverde ze songs van grote namen als Todd Rundgren, Marvin Gaye, John Cale, Randy Newman, Stevie Wonder en Tom Waits. Nummers die door Santing’s gepassioneerde behandeling zelf leken te zijn geschreven en gecomponeerd. Haar uitvoeringen van het werk van Frank Sinatra in het Concertgebouw vormden daar geen uitzondering op.

Mathilde Santing Mathilde Santing Mathilde Santing

Sinatra’s Tonic
In de prachtige uitverkochte Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw vond bij wijze van reprise het concert ‘Sinatra’s Tonic’ plaats. In 2010 tourde Mathilde Santing met dit programma langs diverse theaters, waarin ze tijdens een anderhalf uur durend optreden de legendarische Frank Sinatra eerde. De titel van de show verwijst naar de grondtoonsoort van een muziekstuk: de tonica. Het is de belangrijkste toon of spanningsmoment in een compositie. Sinatra bezat de kracht om in zijn liedjes toe te werken naar een emotioneel hoogtepunt.

Warm bad
Santing is een veelzijdige en eigenzinnige zangeres die niet halfbakken te werk gaat. Zo ook met het repertoire van Frank Sinatra dat ze kiest voor haar optreden. Geen geijkte hits als ‘My Way’, ‘Strangers In The Night’, ‘The Lady Is A Tramp’, ‘I’ve Got You Under My Skin’ en ‘New York, New York’. Nee, niks van dat alles. Santing trapt af met het uptempo ‘Luck Be A Lady’ en zet meteen de toon. Vol trots en gedrevenheid laat ze met haar warme en doordringende stemgeluid de passie horen en zien voor het Amerikaanse icoon. De zangeres sprankelt en laat er geen misverstand over bestaan dat ze nog altijd een van de beste zangeressen is van ons land. En dat sprankelende en dreigende aspect hoor en zie je eigenlijk ook altijd terug in Sinatra’s werk en performances.  Uiteraard heeft Santing niet hetzelfde stemgeluid, maar net als The Voice heeft de zangeres een bepaalde timing, tederheid en romantiek waarmee ze je volledig inpakt.

Mathilde Santing Mathilde Santing Mathilde Santing

Winnaar
Santing’s optreden is van begin tot eind een regelrechte winnaar. Met haar sublieme zes man tellende groep werkt ze zich door twee dozijn songs uit Ol’ Blue Eyes’ omvangrijke oeuvre. Soms anders gearrangeerd, maar vaak ook vasthoudend aan het origineel. Van de feel good track ‘You Make Me Feel So Young’ tot het emotionele ‘End Of A Love Affair’, van het swingende ‘Bim Bam Baby’ tot het melancholische ‘I’ve Been To Town’ en van het expressief gedreven ‘Good Life’ tot de kippenvel opwekkende evergreen ‘Send In The Clowns’, Santing raakte je diep met haar Sinatra interpretaties. Niet alleen bewees ze haar passie voor man’s werk, wederom toonde ze de liefde en toewijding aan haar beroep als zangeres. Een vakvrouw in hart en nieren die grote indruk maakte in het Concertgebouw.

Band
Mathilde Santing - zang
Marcus Olgers – piano
Maarten van der Grinten – gitaar
Peter Peuker – saxofoon
Vincent Houdijk – vibrafoon
Paul Berner – bas
Haye Jellema - drums


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.