Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, TONEEL

13 Augustus 2012

Liefhebbers openlucht theater opgelet! Illyria is weer in het land

Henry V Illyria The Twits

Het Britse openlucht toneelgezelschap Illyria keert terug naar Nederland met Henri V, een van de koningstukken van Shakespeare en het beroemde boek van Roald Dahl, The Twits (De Griezels) in de toneelbewerking van David Wood.

Tournee 2012
De Nederlandse tournee van Illyria start op 24 augustus in Wassenaar, het meest internationale dorp van Nederland, op het prachtige landgoed van Raadhuis De Paauw. Ook doet het gezelschap alweer voor de vijfde keer zowel het luisterrijke Kasteel Keppel bij Arnhem aan, als kasteel Heeswijk, het oudste kasteel in Noord-Brabant. Last but not least sluit het gezelschap haar tournee af daar waar de traditie in 2001 ooit begon, op Landgoed Schovenhorst in Putten op de Veluwe.

Over de toneelstukken

In Henri V (1599), een van de historische stukken van William Shakespeare, maakt de Engelse Koning Henri V zich op voor de Slag bij Azincourt om zijn Franse grondgebieden te heroveren. Na zijn overwinning eist Henri Catherine de Valois op als echtgenote. Dit leidt to komische situaties omdat Catherine geen Engels spreekt en Henri geen Frans. De toeschouwer kan ervan verzekerd zijn dat hij ondanks het ernstige verhaal, dankzij de grappige soldaten Pistol, Nym en Bardolph het terrein met een grote glimlach op het gezicht verlaat. Illyria biedt het publiek een voorstelling zoals deze door Shakespeare bedoeld was, namelijk in deze onvervalst ambigue uitvoering.

The Twits (De Griezels), een van de classics van Roald Dahl, wordt hier uitgevoerd in de unieke toneelbewerking van David Wood die perfect past bij de hilarische stijl van Illyria. Meneer en mevrouw Griezel zijn de lelijkste en akeligste mensen op aarde. Ze zijn continu bezig elkaar en anderen te slim af te zijn met hun gemene  streken en dit met rampzalige gevolgen. Natuurlijk overwint het goede, maar hoe loopt het met het kwaaddoeners af? Wie neemt wraak op wie en hoe gaat dat in zijn werk? The Twits is een geweldige voorstelling waar het hele gezin van kan genieten. 

De picknick en het weer

Op de verschillende locaties kan het publiek in de prachtige tuinen vanaf twee uur voor de voorstelling genieten van een zelfgemaakte picknick. Er is op het terrein ook een bar aanwezig met drankjes en snacks. De voorstelling gaat, ook in geval van regen, altijd door. Weer of geen weer, met of zonder picknick, of u wel of geen Engels verstaat, iedereen zal genieten van de dolkomische optredens die Illyria ook dit jaar weer geeft. 

Toneelgezelschap Illyria

Het Britse openlucht toneelgezelschap Illyria levert al sinds 1991 kwalitatief hoogwaardig  theater, zowel aan haar nationale als haar internationale publiek. De spelers van Henri V vormen een ervaren en onverschrokken troupe van professionele acteurs: ze voeren het stuk geheel onverkort op, rechtstreeks uit de eerste hand van Shakespeare, de zogenaamde First Folio, de meest oorspronkelijke versie. Oliver Gray, artistiek leider van Illyria, is een erkend Shakespeare “scholar”.  Illyria’s voorstellingen worden algemeen als zeer authentiek omschreven, zoals ze in de 16-e eeuw tentijde van Koningin Elisabeth ook opgevoerd werden.

Illyria is een van de weinige toneelgezelschappen dat toestemming heeft van de erven van Roald Dahl om zijn stukken in de adaptaties van David Wood te spelen. Net als Fantastic Mr. Fox! en James and the Giant Peach, die Illyria in voorgaande jaren presenteerde, is  The Twits  alleen daarom al een waarlijk unieke voorstelling. 

Kortom..
Het is tijd voor de picknickmand, en om neer te strijken op een van de prachtige locaties, achterover te leunen en te genieten van Illyria's uitzonderlijke voorstellingen:  Henri V en The Twits.

Reserveringen en informatie

Ga naar www.theenglishtheatre.nl of naar de locaties
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.