Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

9 Augustus 2012

Sfeervolle en gemoedelijke 16e editie Schollenpop

All for Nothing My Brainbox Anneke van Giersbergen
Tekst en beeld Wim Barzilay

Voor deze 16e editie van Schollenpop was er door de organisatie gekozen voor een complete Nederlandse line-up. Vorig jaar kon de de hoofdact Killing Joke niet doorgaan maar gelukkig waren er dit jaar geen wijzigingen in het programma. Alleen door een flinke bui moest de organisatie wat gaan schuiven in het programma. Het tweede podium was na een flinke regenbui niet meer te gebruiken, maar dit euvel werd door de organisatie slim opgelost door de laatste optredens op het House of Rockstage te verplaatsen naar de Mainstage.

De locatie van deze editie werd gevonden op het Zuiderstrand letterlijk dus op het strand met een mooi uitzicht op de zee en de af en toe prachtige luchten en wolkenpartijen. Een ideale locatie dus ook voor als je je even wilt terug trekken van alle muziek en drukte om daarna weer volop te kunnen genieten van wat er zich op dit festival afspeelt.

Publiek Sfeerimpressie Publiek

Qua muziekaanbod was er genoeg variatie te ontdekken en het was ook een mooie gelegenheid om te zien waar de nederlandse popmuziek voor staat anno 2012! Wat dat betreft hebben we zeker niet te klagen als Nederlandse popmuziekliefhebber. Over het algemeen waren de optredens van een goed niveau, waarbij de smaak natuurlijk ook mee speelt, ik heb met name genoten van het optreden van Anneke van Giersbergen die samen met haar bandleden een degelijke en goeie set neerzette en ze lieten zien dat ze over veel potentie te beschikken.

Ook het optreden van My Brainbox met fenomeen Jan Akkerman als stralend middelpunt mocht er zeker zijn. Heerlijke nostalgische blues- rockmuziek waarbij voormalig Vandenberg zanger Bert Heerink ook weer liet zien dat hij nog steeds een van de betere rockzangers is in Nederland. Jan Akkerman vermaakte het publiek met het ene na het andere hoogtepunt.

Tim Akkerman Anneke van giersbergen Anneke van Giersbergen

Tim Akkerman liet zien waarom zijn keuze om te stoppen als zanger van de band Direct een hele persoonlijke keuze was. Intense en intieme singer-songwriter muziek die helemaal niets weg heeft van wat hij eerder bij Direct voorschotelde. Hij Is duidelijk een voorbeeld van iemand die zijn eigen gevoel heeft gevolgd en nu veel meer laat zien waar hij werkelijk voor staat.

Een keuze die misschien Spike van Direct ook heeft gemaakt omdat ik sterk het gevoel heb dat hij zijn ei en zijn talrijke energie nog beter kwijt kan in zijn band The Deaf. De muziek van the Deaf is ook veel minder gepolijst dan die van Direct en the Deaf mag natuurlijk niet ontbreken op dit Scheveningse Feestje.

Een sfeervol en gemoedelijk feestje waarbij het weer deze jaargang ook veel vergoedde van de veel mindere weersomstandigheden van voorgaande jaren.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.