Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, VERWACHT

2 Augustus 2012

Jazz Middelheim programma met iconen en jongeren

Jazz Middelheim

Met Paolo Conte, Ornette Coleman, Abdullah Ibrahim’s Ekaya, Toots Thielemans, Avishai Cohen, Jef Neve en tal anderen presenteert Jazz Middelheim een bijzonder sterk en evenwichtig programma.

Donderdag 16 augustus is Ornette Coleman headliner op Jazz Middelheim. De grote vernieuwer van de jazz staat nog steeds garant voor meeslepende en onvergetelijke concerten en geldt als een bron van inspiratie voor vele muzikanten als The Stooges, MC5, Patti Smith, Lou Reed en Velvet Underground. De voorbije jaren werd hij overladen met prijzen en awards en won zelfs de Pulitzerprijs.

Met ‘Night Of The Jazz Guitars feat. Larry Coryell and special guest Philip Catherine’ mag u die dag een schitterend gitaarkwintet verwachten. De gitaristen verweven hun ideeën en snarenspel op een nieuwe manier en gaan spannende dialogen aan en brengen frisse improvisaties.

Kris Defoort Trio weerspiegelt Defoort’s gevoeligheid en openheid. Hij laat zich inspireren door zijn ervaringen als componist van jazz en hedendaagse muziek en brengt een mooie mix van vele invloeden.

Het programma van vrijdag 17 augustus werd reeds eerder aangekondigd met Toots Thielemans Quartet ‘Toots 90’, Stefano Bollani & Hamilton de Holanda en Eric Vloeimans & Holland Baroque Society: High Speed Oldtimer, ingeleid door een project van de studenten van het Artesis Conservatorium.

Zaterdag 18 augustus staat Paolo Conte bovenaan de affiche. Met zijn zware, doorrookte stem en zijn treurige, vaak melancholieke teksten baadt zijn muziek in nostalgie. De barroom is nooit ver weg, al steek hij zijn liefde voor jazz nooit onder stoelen of banken.

Voorafgaand speelt Zara McFarlane, een van de jongste aanwinsten van Giles Peterson op zijn Brownswood Recordings Label. Vorig jaar bracht ze haar debuut ‘Until Tomorrow’ uit, vandaag geldt ze als een van de meest beloftevolle figuren binnen de Britse jazzscene.

MixTuur bijt de spits af op 18 augustus. Accordeonist, pianist en componist Tuur Florizoone raakte bekend bij het grote publiek met zijn soundtrack voor de film ‘Aanrijding in Moskou’. Met Mixtuur verzamelt hij zijn muzikale vrienden uit België en Afrika. Hij maakte een compositie geïnspireerd op het verhaal van de bastaardkinderen voor de herdenking van 50 jaar Congolese onafhankelijkheid.

Zondag 19 augustus sluit Abdullah Ibrahim’s Ekaya het festival af. De 77-jarige pianist is een van de bekendste vertegenwoordigers van de Zuid-Afrikaanse versie van de jazz waarin populaire en traditionele Zuid-Afrikaanse muziek en jazz samen komen. Met zijn zevenkoppige band Ekaya voert hij zijn herkenbare eigen composities uit. Hij versmelt de wereld van jazz met zijn Zuid-Afrika tot een krachtige brok muziek, met aanstekelijke ritmes en een grote poëtische kracht.

Bassist en componist Avishai Cohen brak in de jaren negentig door aan de zijde van pianist Chick Corea. De jongste jaren verwerkt hij meer en meer zijn roots in zijn muziek: de Sefardisch-mediterrane cultuur met het Oost-Europese joodse erfgoed. Samen met zijn ervaringen uit de New Yorkse jazzscène en zijn Israëlische achtergrond heeft hij een brede bagage met een sterke joodse traditie.

Nog een naam op de affiche van die dag is Jef Neve ‘Sons Of The New World’. Zijn nieuw ambitieus project bevat twaalf composities gebaseerd op schokkende gebeurtenissen zoals de Pukkelpopramp, de kernramp in Japan en de revolutie in het Midden-Oosten. De spectaculaire en meeslepende pianist brengt concerten die uitgroeien tot avontuurlijke en romantische reizen.

Flat Earth Society feat. Ernst Reijseger, de groep onder leiding van Peter Vermeersch, heeft een handelsmerk gemaakt van het feestelijk opblazen van schotten tussen verschillende genres. Een bigband opera, een stille film of een dramatisch concert: Flat Earth Society (FES) heeft het gedaan. De band blijft vernieuwen, gaat uitdagingen niet uit de weg en nodigt daarom voor de gelegenheid ook zielsverwant Ernst Reijseger uit.

Maatschappelijk engagement van Jazz Middelheim.

Jazz Middelheim wil een voortrekkersrol spelen en schenkt daarbij bijzondere aandacht aan duurzaamheid op alle vlakken. Zo start Jazz Middelheim met een carpoolproject in samenwerking met Taxistop en ING. Daarnaast streeft het festival ernaar dit jaar 50% minder energie te verbruiken en zo ook naar een zo groot mogelijke afvalbeperking. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen en bezoekers kunnen hun afval ter plaatse ook selecteren. Recycleren is dus de boodschap!

Lekker, gevarieerd en gezond eten, aangevuld met een sterke portie cultuur op Jazz Middelheim

Op culinair vlak wil het festival een sterk statement maken met de claim om de lekkerste en gezondste catering aan te bieden aan haar publiek. Een catering met extra aandacht voor regionale seizoensproducten en verse bereidingen. Hiervoor werkte Gourmet Invent met enkele topchefs van Bhavani (Brugge), Café Parti (Gent) en Frank Fol, de groentekok een volledig nieuwe festivalcatering uit. Daarnaast zal er op donderdag een bijzonder aanbod voorzien worden.

Festivalbezoekers die een bezoekje brengen aan het Middelheimmuseum mogen daar een verrassingspakket ophalen met onder meer tickets voor de Stadsmusea.

Daarnaast sluit Jazz Middelheim ook dit jaar drie avonden af met jamsessies in samenwerking met deSingel. Deze vinden plaats tijdens de eerste drie festivaldagen in het Grand Café van deSingel telkens aansluitend op het laatste concert op de festivalsite.

Info: www.jazzmiddelheim.be 16-19 augustus 2012, Park Den Brandt, Antwerpen

Tickets: via jazzmiddelheim.be en via Fnac
Dagticket VVK 16, 17, 18 of 19 augustus: € 37,00
Festivalpas: € 122,00
De voorverkoopkanalen rekenen een reserveringskost van 2,5 Euro per ticket of pas.
Ticketprijzen aan de deur op de dag zelf zijn VVK prijs + € 8 Euro
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.