Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, MUZIEK

1 Juli 2012

Cristina Branco brengt intieme liedjes in North Sea Jazz Club

  
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes 

In een knusse en volle North Sea Jazz Club bracht fadozangeres Cristina Branco op 23 juni samen met pianist Juan Paul een intiem concert. Deze club op het Amsterdamse Westergasfabriek-terrein bestaat nu ongeveer een maand en heeft door de rode verlichting en schemerige setting een romantische sfeer, die perfect past bij kleinschalige optredens.

Het publiek zit nog aan het diner als het concert begint. Op het podium staat de piano klaar en zijn voor Branco een kruk en een lessenaar neergezet. Ongeveer een kleine twintig minuten later dan de oorspronkelijke aanvangstijd betreedt Juan Paul het podium. Hij begint met een solostuk dat zeer dynamisch is en met veel gevoel gebracht wordt.

Warme zaal
Na dit fraaie werk voegt Cristina zich op het podium en gaat het duo spelen. Het is door de grote opkomst in de zaal behoorlijk warm aan het worden en dat laat Branco ook duidelijk merken door haar vele gezucht na afloop van de nummers. Zij leest het merendeel van het concert de tekst vanaf de lessenaar en dat is soms storend. Zij verschuilt zich hierdoor achter de standaard en maakt weinig contact met het publiek.

 
De nummers die zij spelen introduceert de zangeres wel met leuke verhaaltjes en de stukken die zij uit haar hoofd zingt brengen haar in beweging. Ze loopt dan meer over het podium en richting Paul, haar ‘beautiful friend and a very inspiring man’, die ook de meeste nummers componeerde.

Ballads
Het merendeel van de stukken die zij deze avond brachten was treurig en vol passie. Vrolijke uitzonderingen waren bijvoorbeeld het Franse gedicht ‘Invitation au Voyage’ en het jazzy ‘I love Paris’. De nummers die Juan Paul alleen speelde bevatten het tempo en de dynamiek die zo nu en dan bij de vocale nummers ontbraken.

Het is jammer dat de nummerkeuze meer in de balladehoek lag dan bij uptempo stukken, want hierdoor bleef het geheel een beetje tam en vlak. Desondanks was de combinatie tussen de stem van Branco en het pianospel van Paul erg mooi en voelden de twee elkaar goed aan. Mocht u meer willen weten over Cristina Branco en de North Sea Jazz Club, bezoek dan hun website.


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.