Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, MUZIEK

30 Juni 2012

Robeco Zomerconcerten 2012: het warme zuiden in Nederland

  
Tekst: Jorien Heemskerk

Beeld: Ronald Rijntjes 

Wie de regen wil ontvluchten hoeft deze zomer geen last-minute te boeken. Tenminste, als diegene een muziekliefhebber is. Want tijdens de 24e editie van de Robeco Zomerconcerten schijnt de zuidelijke zon in het Concertgebouw in Amsterdam. Van mediterrane componisten en een Braziliaans symfonieorkest tot moderne fado, flamenco en tango - er is voor iedereen wel een favoriete bestemming te vinden, zo bleek bij de feestelijke programmapresentatie.

Ruim tachtig concerten staan dit jaar op de planning, in de genres klassiek, jazz, pop en wereldmuziek. Het Radio Filharmonisch Orkest en de Finse violist Pekka Kuusisto zorgden gisteravond voor een sprookjesachtige opening met muziek van Tsjaikovski, Sibelius en de Britse componist Elgar. Van de laatste was het sfeervolle ‘In the South’ te horen, dat hij schreef tijdens een vakantie aan de Italiaanse Rivièra.

Veelzijdige violist
De veelzijdige Pekka Kuusisto is deze zomer vaker van de partij. Op 4 juli brengt hij onder gitaarbegeleiding sonates van de Italiaan Paganini. De 23e maakt hij een uitstapje naar de wereldmuziek in de vorm van Finse tango. En op 22 augustus speelt hij zowel Finse en Roemeense volksmuziek als zijn eigen vertolking van Vivaldi’s ‘De vier jaargetijden’.

Iemand die ook meerdere keren te zien is, is pianist Ronald Brautigam. Hij laat in vier concerten verschillende werken van Beethoven horen, die samen een portret bieden van deze componist. Naast orkest- en kamermuziek staan verder nog vocale werken en oude muziek op het programma, waaronder Italiaanse opera en ‘barok in popstijl’.

 
Jazz en pop
Behalve dit soort crossovers, valt op jazz- en popgebied vooral de samenwerking tussen verschillende artiesten op. Zo speelt Cor Bakker eind juli niet alleen met zijn eigen trio, maar ontvangt hij ook Eric Vloeimans, Stochelo Rosenberg, Fay Claassen en Madeline Bell. Wouter Hamel haalt een paar dagen later zijn muzikale generatiegenoten naar de Grote Zaal. Op 15 augustus brengt hij samen met zijn eigen band en het Dominic Seldis Orchestra nummers van zijn laatste album Lohengrin.

Verder zijn er concerten van buitenlandse grootheden als Al Jarreau (uitverkocht), Madeleine Peyroux en Carmen Souza. En in de Robeco Jazzclub is het iedere vrijdagavond genieten met optredens van onder meer Benjamin Herman en Randal Corsen.

Wereldmuziek en kinderen
Behalve de Finse tango van Pekka Kuusisto, vallen onder het kopje wereldmuziek ook de Argentijnse tango van Carel Kraayenhof, de fado van Cristina Branco en de flamenco van Manuel Liñan en Belén Maya. Daarmee hebben we alle genres gehad, maar nog niet alle concerten. Ook aan de kinderen is namelijk gedacht: in juli kunnen zij naar een muzikale voorstelling over Olifantje Babar en in augustus naar het kinderconcert ‘Het dwaallichtje’.

De Robeco Zomerconcerten vinden plaats van 29 juni tot en met 31 augustus in het Concertgebouw Amsterdam. Meer informatie over de genoemde concerten en de rest van het programma is te vinden op de website van het Concertgebouw.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.