Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

28 Juni 2012

Parkpop valt ondanks slechte weersvoorspellingen niet in het water

Dry the river Adam Ant Betty Serveert
Tekst en beeld Maarten Grootendorst en Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

De weersvoorspelling voor zondag 24 juni deden het ergste vrezen. Regen met windstoten en onweer deden zelfs de geharde Parkpopgangers besluiten een jaartje over te slaan. Na de recordaantallen bezoekers van de afgelopen jaren komen dit jaar zo'n 150.000 mensen naar het Haagse Zuiderpark.

De thuisblijvers hebben pech! Na de eerste act stopt de regen als Dry the River, de naam zegt het al, het podium opkomt. Voor mij de grote verassing van Parkpop. Hun debuutalbum 'Shallow Bed' is net uit en ze blazen me weg met hun optreden. De stem van de zanger Peter Liddle ligt lekker in het gehoor en verveelt geen minuut. De set is goed opgebouwd. Rustige ingetogen folk barsten af en toe los in bijna symfonische rock. Volgens hun tourschema hebben ze een drukke zomer voor de boeg met veel grote festivals en ze gaan daar zeker een groot publiek voor zich winnen.

Astroids Galaxy Tour Che Seduka Amy MacDonald

Door feestband Che Sudaka komen de voeten van de vloer. Tijdens het optreden van deze temperamentvolle Spaanse band laat de zon zich zelfs af en toe zien. Voor Blaudzun op het andere podium is het even omschakelen. De singer-songwriter is onder andere bekend geworden door zijn optredens bij De Wereld Draait Door. Zijn liedjes zijn prachtig, hij heeft een goede band bij zich en bewijst dat ze ook op een festival kunnen staan. De set is een goed opgebouwde en eigenlijk is er niets aan te merken op dit optreden. Toch mis ik iets. Persoonlijk zie ik Blaudzun liever in een kleine intieme setting dan op een festival.

Het getuigt van moed als een band een albums integraal uitvoert, zeker op een festival. Dat kan alle kanten opgaan. Petje af voor Bettie Serveert die op het festival hun debuutalbum Palomine, van 20 jaar geleden brengt. Betttie Serveert brengt het mooi en je ziet hoe goed de band op elkaar ingespeeld is. Je ziet ze genieten en Palomine is met recht een klassieker. De muziek heeft nog niets aan kracht ingeboet en het klinkt nog net zo sterk als twintig jaar geleden.

Adam Ant Blaudzun Astroids Galaxy Tour

Een van de hipste band van dit moment is toch wel de Astroids Galaxy Tour. De nummers 'Heart attack', 'Golden Age' en 'Around the bend' hebben de hitlijsten gehaald. Charmante zangeres Mette Lindberg in glitterpakje neemt je mee naar de jaren zeventig disco. Glitterballen en samples en futuristische klanken versterken dat effect. Dat is ook het handelsmerk van de band en het is een aangenaam optreden om naar te kijken.

Er zijn van die artiesten waar je jaren niets van hoort en die ineens weer opduiken. Verrassend is dat Adam Ant op de affiche staat als afsluiter van het programma op de Jupiler Stage. Na enkele glamrock hits uit de jaren 80 met de kenmerkende clips in de piratenlook is het stil geworden rond de excentrieke zanger. Hij is een aantal jaren vooral als acteur in diverse films te zien geweest. Nu is hij terug en het uiterlijk is niet veranderd. Nog steeds de piratenlook met sjerp en hoed, alleen een bril is aan het uiterlijk toegevoegd en het rockt. De band speelt strak met zelfs twee drummers die synchroon spelen. Het lijkt alsof het veel steviger klinkt dan 30 jaar geleden maar het kan ook zijn dat mijn geheugen mij hier in de steek laat. Natuurlijk passeren de hits van weleer de revue als 'Stand and Deliver' en 'Goody Two Shoes' en het optreden staat als een huis. Het is ook onmogelijk kritiek te hebben op een zanger in piratentenue die teksten zingt als Prince Charming, ridicule is nothing to be scared of....

Amy Macdonald Parkpop publiek Betty Serveert

De afsluitende act van het festival is Amy MacDonald De charmante Schotse geniet zichtbaar van haar optreden en het enthousiaste publiek. Ze heeft net een nieuw album uit 'Life in a Beautiful Light'. Uiteraard laat ze daar een aantal nummers van horen. Met haar Schotse tongval spoort ze aan dat album te gaan kopen. Geef haar eens ongelijk. Het veld staat inmiddels redelijk vol en het optreden gaat erin als koek. Met de bekende hits 'Mr Rock n Roll' en 'This is the Life' krijgt ze de armen in de lucht. De muziek ligt lekker in het gehoor ligt en je kan niet anders dan blij worden van deze nuchtere Schotse dame met gouden keel.

Vrolijk en met een rood verbrand hoofd keer ik huiswaarts.


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.