Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, WERELDMUZIEK

19 Juni 2012

Feestelijk jubileum Mundial: dansen in de zon!


Tekst: Jeffrey van Rossum
Beeld: Ronald Rijntjes

In het weekend van 16 en 17 juni vond het festival Mundial plaats in het Leijpark van Tilburg. Dit jaar was het alweer de 25e editie. Grote publiekstrekkers waren onder andere Caro Emerald, Crystal Fighters, Pitbull en The Kyteman Orchestra. Zondag was Cultuurpodium Online aanwezig om verslag te doen.

Mundial is een multicultureel festival voor jong en oud. De zon laat af en toe haar gezicht zien en mensen zitten rustig op hun kleedje in het gras. Er hangt een gemoedelijke sfeer. Naast de podia met muziek is er op het festival genoeg te beleven, zo is er acrobatiek, straattheater en dans. Buiten alle entertainment om is er ook een bazaar, een speelplek voor kinderen en zijn er zeer veel verschillende eet- en drinktentjes.

 
Zonnige muziek
Bovenal is Mundial een muziekfestival met artiesten vanuit de hele wereld. Er zijn twee grote podia voor muziek, de World Stage en de Fontys Stage. De World Stage is het hoofdpodium in de openlucht, de Fontys Stage is een grote tent aan de andere kant van het terrein. AfroCubism opent de World Stage met een mengeling van Cubaanse muziek met Afrikaanse invloeden. De zonnige muziek past goed op het festival die ze met zichtbaar veel plezier spelen. De programmering is zo afgesteld dat er om de beurt een act speelt op de World Stage en Fontys Stage. Zo is er altijd wat te horen en is er altijd veel publiek bij één van de podia.


Op de Fontys Stage is er ruimte voor iets minder bekende namen. De Argentijnse band Gustavo Cordera is er één van en ze brengen een interessante mix van elektronische pop met Zuid Amerikaanse invloeden. Het is een originele mengelmoes die met veel energie wordt gebracht. Mundial is de ideale plek om dit soort onbekende namen te ontdekken. Het festivalterrein stroomt steeds voller en The Kyteman Orchestra maakt zijn opwachting. Het grote orkest met koor, strijkers en blazers maakt een imposante indruk en ze spelen een afwisselende set waarin energieke nummers worden afgewisseld met intieme stukken.


Festivalband
Stephen Marley (de zoon van) brengt reggae naar het festival wat erg goed past bij de de zonnige sfeer op het terrein. Het is onvermijdelijk dat hij ook nog een aantal hits van zijn vader speelt. La Pegatina is een Catalaanse rumbaband met een vleugje ska en cumbia die de Fontys tent op zijn kop zet. Het is een festivalband bij uitstek en weet de hele tent dansend en springend mee te krijgen. Terwijl de avond valt blijft de zon schijnen en is het tijd voor de grootse act van de dag. Caro Emerald speelt met haar strakke band al haar hits en laat met één nieuw nummer ook horen wat er op het nieuwe album te verwachten valt. De Belgische band Vive la Fête mag het programma feestelijk afsluiten op het hoofdpodium.

Festival Mundial was dit jaar zeer geslaagd. Een strakke organisatie, veelzijdig programma en een zonnige dag hebben het tot een groot succes gemaakt.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.