Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, VERWACHT, POP-ROCK, JAZZ

11 Juni 2012

Vier de zomer met Al Jarreau, Pekka Kuusisto, Wouter Hamel en Ronald Brautigam

Al Jarreau Benjamin Herman Wouter Hamel
Beeld: Berbera van den Hoek
 

De Robeco Zomerconcerten beloven weer een prachtig en gevarieerd muziekspektakel te worden. Van 29 juni tot en met 31 augustus vinden er in totaal 83 concerten plaats in de genres klassiek, jazz, wereld en popmuziek. Vanzelfsprekend is Het Concertgebouw in Amsterdam de thuisbasis van de Zomerconcerten die dit jaar voor de 24e keer worden georganiseerd. De belangrijkste namen in deze festivaleditie zijn Al Jarreau, Wouter Hamel, Pekka Kuusisto en Ronald Brautigam.

Headlines

De 24e editie van de Robeco Zomerconcerten kent een drietal hoofdartiesten. Dit zijn de artiesten die komende zomer meerdere keren zullen optreden, onder wie sterviolist Pekka Kuusisto. Hij verzorgt het eerste concert van dit jaar door op 29 juni te schitteren in Sibelius’ Vioolconcert. Op 4 juli is Kuusisto te zien wanneer hij Paganini’s sonates ten gehore brengt. Maandag 23 juli vertegenwoordigt deze snarenacrobaat het genre wereldmuziek met een Finse Tango. Zijn vierde en tevens laatste performance is op 22 augustus wanneer hij de Vier Jaargetijden van Vivaldi speelt.

Pianist Ronald Brautigam is dit jaar ook regelmatig te zien. Hij laat zich komende zomer inspireren door Beethoven. Samen met het Residentie Orkest speelt deze Nederlandse meesterpianist op 8 juli Beethovens Keizerconcert, gevolgd door drie pianorecitals in de Kleine Zaal op 6, 8 en 10 augustus.

Zanger Wouter Hamel meldt zich dit jaar twee keer in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Op 28 juli neemt hij zijn muzikale generatiegenoten mee en op 15 augustus brengt hij zijn nieuwe album Lohengrin met orkest ten gehore.

Robeco Summer Night presents: Al Jarreau featuring Metropole Orkest

De Robeco Summer Night, die tevens als officieel openingsconcert van het muziekfestival fungeert, zal op vrijdag 30 juni worden verzorgd door legende Al Jarreau. ‘Mister’ Jarreau zal met zijn geïmproviseerde scatzang worden begeleid door het fameuze Metropole Orkest.

Diversiteit aan concerten

Naast de optredens van de hoofdartiesten staan er nog veel meer prachtige klassieke concerten gepland. Wat dacht u van de geliefde kamermuziek van Liza Ferschtmann op maandag 13 augustus?

Violiste Simone Lamsma zal samen met het Radio Filharmonisch Orkest bezoekers op 6 juli onderdompelen in de Romantiek met Brahms’ Vioolconcert gevolgd door Tsjaikovski’s Vijfde symfonie.

Donderdag 19 juli vindt het jaarlijkse Classic FM live-concert plaats met dit jaar de Belgische Kamerfilharmonie die de concertganger zal laten genieten van herkenbare stukken als Albinoni’s Adagio en Rossini-ouvertures. Op 16 augustus is het de beurt aan sopraan Nelly Miricioiou. Samen met het Limburgs Symfonie Orkest zal Miricioiou prachtige operastukken zingen zoals Casta diva en Vissi d’arte. Dirigent Yannick Nézet-Séguin begeleidt het Rotterdams Philharmonisch Orkest bij het spelen van de Brahms-symfonieën op 17 augustus. Het Koninklijk Concertgebouworkest staat met Mariss Jansons op 23 augustus garant voor intens genieten. Samen brengen ze onder andere Barbers Adagio ten gehore. Sterviolist Leonidas Kavakos is een bekend gezicht in Amsterdam en zal samen met het Koninklijk Concertgebouworkest op 29 augustus het Tweede vioolconcert van Bartók spelen. Dirigent Daniele Gatti begeleidt het Gustav Mahler Jugendorchester bij Mahlers Zevende symfonie en violist Frank Peter Zimmermann bij Bergs Vioolconcert (27 augustus). Pianiste Hélène Grimaud sluit de Robeco Zomerconcerten op 31 augustus af met een pianoconcert als een symfonie (Brahms’ Tweede) en een symfonie als liefdesverhaal (Berlioz’ Symphonie fantastique).

Natuurlijk vormen de artiesten een belangrijk onderdeel van het festival. Maar ook een aantal bijzondere werken is de aandacht waard. Wat te denken van Dvo?áks Negende symfonie, gespeeld door het Nederlands Symfonie Orkest onder leiding van Jan Willem de Vriend (18 juli)? Op 24 juli is de eer aan Rosemay Joshua en Concerto Köln om Water Music van Händel ten gehore te brengen. Op 2 augustus staat een heuse Russische avond gepland wanneer de Georgische pianiste Nino Gvetadze het Tweede Pianoconcert van Rachmaninoff speelt. We reizen verder want op 19 augustus staat een optreden van de Braziliaanse cellist Antonio Meneses en het Braziliaanse orkest Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo gepland. Samen presenteren ze Dvo?áks Celloconcert. Pianist Lars Vogt brengt op 26 augustus samen met Het Bergen Filharmonisch Orkest Griegs Pianoconcert ten gehore en vier dagen later (30 augustus) is het de beurt aan Vilde Frang om het beroemde Vioolconcert van Tsjaikovski te spelen.

Ook de jazzliefhebber heeft dit jaar genoeg keuze. Zo zijn er concerten van de Amerikaanse zangeres Madeleine Peyroux (20 juli), het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (21 juli) en Mathilde Santing (12 augustus).

Het genre wereldmuziek wordt dit jaar ingevuld door onder andere Carel Kraayenhof en zijn Tango Ensemble (9 juli), Cristina Branco (18 augustus) en vocaliste en songwriter Esma Redzepova (29 juli).

Robeco JazzClub

De Robeco JazzClub zorgt traditiegetrouw iedere vrijdag voor een zwoele, zomerse jazzavond in de kelder van Het Concertgebouw. Wekelijks vinden hier twee sessies om 19.30 uur en 21.30 uur plaats en kan er een uur lang worden genoten van jazzy sounds. Dit jaar staan er optredens van onder meer het Benjamin Herman Trio, Jesse van Ruller, Fay Claassen, Eef van Breen, Randal Corsen en Angelo Verploegen op het programma. Een absolute must voor alle jazzliefhebbers!

Aanvullende informatie

Naast muzikaal genot zijn er nog veel meer activiteiten rondom de Robeco Zomerconcerten. Zo zijn er concertinleidingen voor wie alle ins en outs wil weten over de opera’s van de Zomerconcerten. Tijdens het festival is het ook mogelijk een kijkje achter de schermen te nemen. Als deelnemer aan de backstage rondleiding kan men onder andere naar de solistenkamer en de artiestenfoyer. Een unieke kans om de sfeer backstage te proeven. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan de Robeco Summercourse. Ronald Vermeulen zal vier avonden vertellen over de muziekstromingen barok, klassiek, romantisch en modern en natuurlijk bezoeken de deelnemers vier concerten die bij de verschillende stromingen passen. Concertgangers krijgen de kans om de mens achter de artiest te leren kennen door de Zomerontmoetingen te bezoeken. Dit jaar staan er drie ontmoetingen gepland met Wouter Hamel, Pekka Kuusisto en Ronald Brautigam.

Ook op culinair gebied valt er voldoende te beleven. Deze editie kunt u opnieuw à la carte dineren in de Spiegelzaal, die zal worden omgetoverd tot een Zomerrestaurant. Er kan ook gekozen worden voor het driegangendiner dat is samengesteld door fooddesigner Annelies Hermsen, dochter van sterrenkok Toine Hermsen uit Maastricht. Aanvang van het diner is tussen 17.45 uur en 18.15 uur, voor een feilloze overgang naar het concert van die avond.

Bezoekers kunnen ook kiezen voor een kleine versnapering. Elke avond kan er in de pauze van het concert in het Zomercafé worden genoten van een glas Cava met twee sushi California maki. Dit Bubbels & Sushi-arrangement kost €8,50 per persoon.

Het Robeco Zomercafé biedt bezoekers de mogelijkheid om met familie en/of vrienden voorafgaand of na afloop van het concert nog af te spreken. Het café biedt een ontbijt, lunch of een ‘plat du jour’ en is dagelijks van 08.00 tot 23.30 uur geopend.

Voor het volledige programma: www.robecozomerconcerten.nl

Locatie, datum, prijs

Het Concertgebouw, Amsterdam

Van vrijdag 29 juni tot en met vrijdag 31 augustus 2012

Ticketprijzen variëren van €11,- tot €54,- (exclusief servicekosten)

Tickets bestellen?

Tickets bestellen kan telefonisch via 0900 671 83 45 (1 euro per gesprek; dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur). De kassa is open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur. Online bestellen kan via www.robecozomerconcerten.nl.


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.