Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

8 Juni 2012

Dansen op Sam Sparro's funky electropop


Tekst: Jeffrey van Rossum
Beeld: Ronald Rijntjes

In Nederland kennen we Sam Sparro nog niet goed. De Australische zanger heeft meer succes in eigen land en Engeland. Zijn single 'Black and Gold' stond daar in 2008 hoog in de hitlijsten en werd genomineerd voor een Grammy. Dat Katy Perry en Adele dit nummer hebben gecoverd zegt genoeg. Zijn muziek valt te omschrijven als dansbare funky electropop. In 2012 komt na lang wachten zijn tweede album uit: 'Return to Paradise'. Naar aanleiding van deze release gaf hij een showcase in People's Place in Amsterdam.

Popster
Sam Sparro komt op als een echte popster: strak in het zwart, zonnebril en hoed op. Hij heeft zijn snor laten staan en hoewel dat totaal niet van deze tijd is kan hij het prima hebben. De band bestaat uit een toetsenist, drummer, laptopist en twee achtergrond vocalisten waarvan er één ook saxofoon speelt. Als het optreden vordert gaan er steeds meer kleren uit tot genoegen van het publiek. Het kost niet veel moeite om iedereen mee te laten bewegen op de nieuwe nummers. Dat Sam Sparro live waanzinnig kan zingen wordt al snel duidelijk en zijn podium presentatie is ook prima. Naast zijn zangkunsten heeft hij ook de dans moves in huis.


Weinig energie

Het nieuwe album is behoorlijk elektronisch gericht. Daardoor is het nodig dat veel geluiden uit de voorgeprogrammeerde laptop moeten komen. Dat is op zich niet erg als aanvulling maar er komt wel erg veel uit die laptop waardoor het live band gevoel minder is. De energie mist en dat kan makkelijk opgelost worden door ten minste een bassist en gitarist aan de band toe te voegen. Hoewel de nummers op de cd erg dik klinken komt dat live minder uit de verf. De achtergrond vocalisten maken een hoop goed, ze vullen Sam Sparro's stem zeer goed aan en zingen uitstekend.

Het album
Sam's liedjes liggen gemakkelijk in het gehoor en vooral de uptempo liedjes blijven bij. 'Happiness' en 'We Could Fly' zijn van die nummers. 'I Wish I Never Met You', 'Paradise People' en 'Let the Love in' zijn ook uitschieters in positieve zin. Het wordt nergens echt spannend maar toch is Sam Sparro erin geslaagd om een lekker klinkend album neer te zetten met invloeden uit de soul, funk en disco tijd. Belangrijk is dat de liedjes in de basis al erg goed zijn, waarbij de sterke zang en productie het plaatje compleet maken. Dit album zou er zomaar voor kunnen zorgen dat Sam Sparro ook in Nederland definitief gaat doorbreken.


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.