Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

30 Mei 2012

Intens optreden Ming’s Pretty Heroes in Paard van Troje

Ming's Pretty Heroes Ming's Pretty Heroes Ming's Pretty Heroes
Tekst: Serge Julien

Beeld: Anneke Ruys

Gezien: Ming’s Pretty Heroes in het Paard van Troje, Den Haag op 25 mei 2012.

Vanaf het moment dat Ming’s Pretty Heroes frontvrouw Ai Ming Oei het podium van het Haagse Paard van Troje betrad, raakte je als toeschouwer meteen in de ban van haar charismatische uitstraling: een prachtig fijn gezichtje met een steile, opvallend rode haardos, lichtblauw mouwloos spijkerjasje met daaronder een uit drie lagen bestaand donker rokje en een paar hoge lichte palen onder de voeten. Tel daarbij op groen gelakte nagels en een bloemtatoeage op haar arm, en het was af.

Muziekambassadrice Rotterdam
In 2009 bracht Ming met haar groep het debuut ‘Ok Mr. Mix’ uit. Het leverde de zangeres en haar mannen naast optredens in Nederland, ook tours op in Duitsland en het Verre Oosten. Ze won daarna de prestigieuze Music Matters Award, waarmee ze in 2011 de rol van muziekambassadrice van Rotterdam kreeg, in navolging van artiesten als Sabrina Starke en Ntjam Rosie. In september van datzelfde jaar zag het tweede album 'Karma' het licht. Een briljante mix van persoonlijk getinte liedjes op een sfeervol bedje van pop, subtiele gitaren, laagjes keyboards en elektronische effecten. In de muziek komen invloeden van onder andere Sigur Ros, Kate Bush, Björk en Ryuichi Sakamoto naar voren.

Met haar vier man sterke band startte de 27-jarige zangeres haar ‘Karma Clubtour’ in de Haagse muziektempel voor een kleine groep nieuwsgierige mensen. Het goede weer speelde ongetwijfeld parte in de lage opkomst. Jammer, want het Rotterdamse collectief zette een gedreven optreden neer, waarin ze aantoonde een van de betere acts van de afgelopen tijd te zijn. Al tijdens de eerste prachtige song ‘Out At Sea (Beneath The Radar)’, dat net als tijdens de rest van het optreden werd voorzien van abstracte filmprojecties, nam de singer/songwriter je mee in haar fascinerende wereld.

Duister en mysterieus
Ming’s Pretty Heroes’ vijf kwartier durende show in het Paard bevatte alle liedjes van ‘Karma’ en twee van ‘Ok Mr. Mix’. Hoewel de show van begin tot eind geen tegenvallers bevatte, waren er weldegelijk een aantal nummers die er uitsprongen. ‘Make Way’ bijvoorbeeld, dat duister en mysterieus begon met maar twee keyboardakkoorden, om later te worden aangekleed met prachtig subtiel echoënd gitaarspel van Sander van Dijck, geluidseffecten, bescheiden drums en toetsaanvullingen. Ming’s indringende bijna hypnotiserende voordracht en de subtiele belichting maakten de uitvoering van dit liedje tot een van de hoogtepunten. Ook songs als ‘Moss’ met haar ‘Twin Peaks’-achtige intro en ‘Move’, waarin Ming haar stem door middel van effectapparatuur in een loop stuurde, sloten aan op hetzelfde concept en bleken regelrechte winnaars.

Er was ruimte om meer te bewegen in het catchy swingende ’25 To Life’ en het heerlijke ‘Master Of The Coup’. Ook in dergelijke uptempo nummers bleek ruimte om te spelen met subtiele geluidseffecten. Deze aanpak tilde de nummers omhoog, zodat ze niet bleven hangen in het doorsnee patroon van een pop/rock liedje.

Intens mooi
Ming’s Pretty Heroes’ optreden in het Paard van Troje liet een avontuurlijk en kwalitatief hoog muzikaal gezelschap zien en horen, dat in staat was een enorme lading sfeer te creëren met prachtige liedjes, rijk aan instrumentale effecten. Tel daarbij op de geïnspireerde zangvoordracht en fascinerende persoonlijkheid van Ming, en dit concert was een meer dan aangename ervaring. Jammer dat er op een aantal momenten van de show sprake was van geroezemoes in de zaal. Laten we hopen dat dit ging over de schoonheid van de songs. De liedjes van Ming verdienen namelijk de volledige aandacht om naar te luisteren. Het is spijtig dat deze groep tot nu toe nog niet die brede aandacht heeft. ‘Karma’ is een prachtplaat en deze clubtour nodigt uit om verandering te brengen in de huidige status van dit mooie gezelschap. De volgende keer gewoon een volle zaal voor de intens mooie songs van Ming’s Pretty Heroes!

Ming’s Pretty Heroes:
Ai Ming Oei – zang en geluidseffecten
Sander van Dijck – gitaar
Frans Verburg – toetsen
Juan Manssens - bas
Tim Biesta - drums


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.