Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, PODIUM FOTO, POP-ROCK

16 Mei 2012

Walk The Line Festival 2012: een divers programma

 
Tekst en beeld: Wim Barzilay

In de Haagse binnenstad rondom de grote Markt vond dit jaar voor de derde keer het Walk the Line Festival plaats. Hierbij ligt de focus met name op live muziek en niet zoals bij andere festivals het geval is een hele parade aan andere kunstvormen vertegenwoordigt.

Het festival vindt plaats in kroegen en podia waarbij het Paard van Troje wel de bekendste is. Er stonden tijdens deze editie ruim zestig optredens op het programma.

Belgische formatie
Mijn aftrap vond plaats in het stadscafé ‘de Zwarte Ruiter’. Hier was het de beurt aan de Belgische formatie The Hickey Underworld om hun kunsten te mogen vertonen.

Het zijn hoogtijdagen voor de Belgische muziek en de ene na de andere kwalitatief goede band komt uit ons buurland naar ons land over drijven en The Hickey Underworld schaar ik daar ook onder.

Stevige herkenbare maar ook melodieuze rock met een goede melodie en pittige teksten. Ook live kan deze band mij bekoren met als uitschieter de song ‘Whistling’ . De presentatie is goed te en het publiek wordt zo nu en dan op wat grappen getrakteerd en de muzikanten vinden elkaar blindelings.

Dit was een goed concert van een zeer getalenteerde band, waarbij dient opgemerkt te worden dat de geluidsinstallatie het volume van hun muziek niet helemaal aan kon, ik ben dan ook erg benieuwd hoe deze band live zal klinken in de wat grotere zalen.

Het fijne van dit festival is ook dat de verschillende zalen en podia op loopafstand van elkaar liggen het grote voordeel daarbij is wel dat je in staat bent om het programma goed te kunnen volgen en de optredens te kunnen zien die je perse wilt zien.

  
Lower Dense
Zo was je in een paar minuten al bij de volgende locatie, de kleine zaal van het paard van Troje, hier viel de keuze voor de Amerikaanse formatie Lower Dens. Zij hadden al een aantal positieve kritieken ontvangen en dat zal dit optreden moeten bewijzen.

De muziek klonk wat magertjes en er zit niet veel spanning in de songs. Het kabbelt rustig voort en de muzikanten staan erbij of ze ondertussen met iets anders in hun hoofd bezig zijn. Ze komen niet echt over als gedreven muzikanten en lijken ook niet veel plezier te hebben in hetgeen wat ze doen. Helaas is de conclusie dat de positieve kritieken het optreden niet kon waarmaken.

Aangenaam verrast
Toch wel teleurgesteld na het vorige optreden hoopte ik bij de volgende show meer verrast te worden. Verrast werd ik zeker omdat ik in eerste instantie dacht dat Coldplay in de grote zaal van het Paard stond op te treden, dit was uiteraard niet zo maar ik was aangenaam verrast door de manier van spelen van de zanger en toetsenist van Rams’ Pocket Radio.

Met hetzelfde enthousiasme en gedrevenheid zoals Chris Martin speelt achter zijn keyboard zo presenteerde ook Peter Mcauley zich. Hij is de man achter deze band en schrijft alle nummers zelf. Voor deze gelegenheid heeft hij een bassiste, drummer en gitarist bij zich.

De muziek van de band laat zich moeilijk omschrijven, het is geen rock het is geen boys band en ook geen indie-rock. Het heeft een beetje van alles in zich, misschien is melodieuze pop nog de beste omschrijving..

De band speelde een gevarieerde set en de muziek komt live goed tot zijn recht. Ik heb bij deze band ook wel het gevoel dat zij wat kunnen gaan betekenen binnen de muziekscène. We houden ze zeker in de gaten!


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.