Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, PODIUM FOTO, POP-ROCK

16 Mei 2012

Kwaliteit en diversiteit op Walk The Line Festival

  
Tekst: Liliane Kriens

Beeld: Wim Barzilay 

Tijdens de derde editie van het Walk The Line Festival bezocht Cultuurpodiumonline.nl een aantal optredens. Hieruit blijkt dat het een divers festival is, waar het hoofdzakelijk om de live muziek gaat.

Paul Thomas Saunders
In de kleine zaal van het Paard trad een muzikaal juweeltje op: Paul Thomas Saunders. Onlangs heeft hij zijn nieuwe EP 'Descartes Highlands' uitgebracht, een plaat om bij weg te dromen. Denk aan een heerlijke avond, dobberend in een bootje, wegdromend bij de sterrenhemel of een lange strandwandeling met een stevige wind en dan komen de klanken van Paul Thomas Sanders als een warme deken om je heen.

Een krachtige stem maar met een kwetsbare noot begeleid door de tonen van gitaar en piano. Pure muziek met de nodige uithalen om je aandacht vast te houden. De zanger lijkt in zijn element, evenals de drummer die zijn schoenen voor de gelegenheid uit heeft gedaan. Helaas begonnen ze later met spelen dan gepland, want we hadden zeker nog meer willen horen van deze artiest. Paul Thomas Saunders is er zeker eentje om in de gaten te houden.

  
Moss
Eén van de headliners op de vrijdag tijdens het Walk The Line festival is toch wel onze Neerlandse trots Moss, een eigentijdse rockband. De band had een bijzondere podium opstelling, in één lijn naast elkaar. Ze lijken hiermee te willen zeggen dat ze allemaal een even groot aandeel in de band hebben. Naast deze opstelling zorgen de projecties op de band voor een lichte psychedelische en mysterieuze uitstraling.  

Moss lijkt een beetje moeite te hebben met het op gang krijgen van het publiek. Na een aantal nummers verdwijnt dit als sneeuw voor de zon en helemaal als ze de grote publieksfavoriet 'I apologise (Dear Simon)' inzetten. Het publiek gaat op den duur mee zingen en swingen waarbij er glimlachen op de gezichten van de bandleden tevoorschijn komen.

Moss geeft een energiek optreden weg vol met pakkende gitaarnummers, een waardig muzikaal feestje. Wat mij betreft vallen ze onder de garing van “één van die bands die live beter tot zijn recht komt dan op cd”, dus gaat dat zien!

Pulled Apart by Horses
Als je van scheurende gitaren houdt, dan was het concert van Pulled Apart by Horses zeker iets voor jou. Zo kennen we allemaal de legende van het Paard van Troje en de verrassing die daaruit volgde, zo is deze band ook zeer zeker een verrassing en op zijn plek in de kleine zaal.

Deze band hoeft zicht niet op te warmen en gaat er gelijk vol in. Het publiek lijkt op het eerste gezicht in shock te zijn van de energie die deze band met zich meebrengt maar al gauw laten ze zich overtuigen en gaan ze er in mee. De energie raast door de zaal vanaf de eerste noot die gespeeld wordt en Pulled Apart by Horses zet een stevig staaltje harde rock neer.

  
Bombay Bicycle Club
De vrijdagavond van Walk the Line wordt afgesloten door het populaire Bombay Bicycle Club, een band die mij met hun muziek altijd in opperbeste stemming brengt. Ze openen met 'How Can You Swallow So Much Sleep' en de woorden 'Can I wake you up?'. Niet nodig wat mij betreft, het grote aantal mensen dat op dit optreden afgekomen is heeft er zin in en zingt mee vanaf de eerste seconde. Wat ik soms wel een beetje mis is interactie met het publiek maar de glimlach op het gezicht van de frontman verraadt dat hij het toch heel erg naar zijn zin heeft.

Het publiek geniet er niet minder om en danst er op los bij nummers zoals 'Ivy & Gold' en 'Always Like This'. Bombay Bicycle Club verwend ons met een hele rits aan vrolijke, luchtige dansbare nummers en tevreden verlaat iedereen de vrijdagavond van het Walk the Line festival 2012.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.