Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

2 Mei 2012

Sfeervol Life i Live op de vooravond van koninginnedag

Geike Bezoeker Life i Life   Absynthe Minded
Tekst: Wim Barzilay
Beeld: Wim Barzilay en Inge Drost

De avond voor Koninginnedag toog ik naar de Hofstad Den Haag voor het maken van een verslag van het Life i Live festival. Dit festival werd vandaag voor de tweede keer georganiseerd en is de opvolger van de Haagse Koninginnenach. Het festival is vernoemd naar een nummer van de Haagse formatie Q65 die hoogtij vierde in de jaren zestig met hun sterke beatmuziek. De naam Beatstad die Den Haag ook wel eens krijgt is uiteraard weer een vervolg hierop.

Ik begon mijn tour met een optreden van de ook al Haagse formatie "Woot". Woot, winnaar van de Grote Prijs van Nl 2011, verraste mij met een sterk en gevarieerd optreden. Rock 'n Beat dat op bijzondere manier werd afgesloten, de zanger/gitarist Tobias Wolring verliet het podium en klom met gevaar voor eigen leven het hek over om de talrijke fans nog wat dichter te naderen.

Kortom een geweldige opener op de Alternative Stage van dit festival op het Kerkplein.

Publiek Life i Life Bombay Show Pigs Absynthe Minded

De volgende band die hun kunsten mochten gaan vertonen was de Belgische formatie Absynthe Minded. Ook hier weer een flinke portie rock waarbij mij niet helemaal duidelijk is geworden waarom deze band wordt aangekondigd als de echte opvolger van Deus. Het was zeker geen slecht optreden maar wat meer variatie in de muziek en wat meer podium beleving en presentatie mag er voor mij wel bij.

Na dit optreden heb ik even een uitstapje gemaakt naar Buitenhof waar optredens stonden geprogrammeerd in het kader van Interscholaire. De bands die ik heb zien optreden waren Professor Sage en Chrystal Water, waar ik vooral de laatste band erg overtuigend vond klinken, volgens mij hebben we hier de Haagse Oasis ontdekt.

Gem Bezoekers Life i Life Geike

Weer terug op het Kerkplein stond nu Bombay Show Pig klaar op het podium. Dit tweetal is een Indie rock formatie die uit 2 leden bestaat. Hun optreden heeft op mij een onvergetelijke indruk gemaakt. Wat gitarist Mathias Janmaat en drummer Linda van Leeuwen presteren met zijn tweeen is indrukwekkend. Vooral Linda diep verscholen achter haar indrukwekkende kit speelt naast haar drumpartijen nogal wat verschillende instrumenten. Ze zingt de tweede stem en speelt toetsen en samples. Sterke en heftige songs helemaal in de stijl van de muziek die Indierock kenmerkt. Ik verwacht veel van dit duo in de toekomst dus houdt de concertagenda de komende tijd in de gaten.

Het volgende optreden was misschien ingepland om wat gas terug te nemen na al het rockgeweld, De Belgische zangeres en schone Geike mocht haar kunsten vertonen. Ik was erg onder de indruk van de show van deze ex Hooverphonic lid, wat een stem maar vooral ook wat een presentatietalent.

Absynthe Minded Bezoekers Life i Life Bombay Show Pigs

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat deze Geike ook een dans opleiding heeft doorlopen want haar gebaren en bewegingen zijn zo gracieus en bevallig dat je mond als kijker echt heel vaak open valt. Eigengereide en eigentijdse sfeervolle muziek die naar ik begreep ook fans uit Belgie naar Den Haag had getrokken.

Het toetje van deze avond was voor de Utrechtse formatie GEM bewaard. Deze band die al sinds hun debuut in 2004 aan de weg timmert, heeft met hun hun vierde album Hunters go Hungry een hele sterke troef in handen om nu eens echt door te breken in Nederland. Ik ben onder de indruk geraakt van de professionele manier zoals zij zich op het podium presenteren. Zij lieten horen over hele sterke gevarieerde pakkende nieuwe songs te beschikken. Voor mij was GEM het hoogtepunt van deze editie van Life i Live van de bands die ik heb zien optreden.

Ik heb genoten van de relaxte en feestelijke sfeer bij alle optredens en vond het leuk om te ontdekken dat heel veel bezoekers open stonden om op de foto gezet te worden. Het was erg druk bij dit festival maar ik heb geen seconde gedacht nu is het te vol. Perfecter kan een festival niet zijn.


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.