Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK

30 April 2012

Michael Bublé swingt met Crazy Love tour

  
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

Op 26 en 27 april bracht de Canadese jazz-zanger Michael Bublé een bezoek aan Nederland. Hij gaf een tweetal concerten in Ahoy Rotterdam als onderdeel van zijn Crazy Love tour. Bublé liet daar naast bekende jazz-standards ook nummers horen van zijn laatste album Crazy Love.

Voordat Bublé het podium betrad was het eerst de beurt aan de groep Naturally 7 die met hun stemmen het publiek rijkelijk vermaakten. Deze zevenmans formatie bestaat uit stemkunstenaars die diverse instrumenten met hun stem kunnen nabootsen. Naturally 7 is een groep waar we hopelijk nog veel van zullen horen.

  
Bigband geluiden
Nadat het voorprogramma afgelopen was, zat het publiek smachtend te wachten op de ster van de avond: Michael Bublé. Na ongeveer vijftien minuten ging het licht in de zaal uit en werd het logo MB op het doek geprojecteerd. Bigbandgeluiden klonken achter het doek vandaan, het ging open en direct daarna werd Bublé met veel gejuich onthaalt.

Hij opende met het bekende jazznummer ‘Cry Me A River’, gevolgd door ‘All of Me’. Deze nummers liggen hem nog steeds erg goed en dat laat hij ook duidelijk zien op het podium. De energie en spontaniteit zijn duidelijk van zijn gezicht af te lezen. De kracht van zijn stem ligt in de warme en zuivere klank. Daarnaast zijn het vlotte en frisse arrangementen, die door de band gespeeld worden.

  
Zoetigheid
De muzikanten die Bublé bij zich had, zijn stuk voor stuk goede instrumentalisten. In een instrumentaal nummer wordt dat ook duidelijk getoond. Elk bandlid krijgt dan een solo en benut deze goed. De zanger zit zelf vol energie, hij zingt niet alleen, maar danst en schuift van links naar rechts over het podium.

Een duidelijke verandering in het repertoire van Bublé is tijdens dit concert te horen: in vergelijking met zijn eerdere werk, begint bij de nummers van zijn laatste album de zoetigheid toe te nemen. Ten opzichte van de jazz-standards die fris klinken zijn de nummers van het Crazy Love album meer in een zwoel en zoet jasje gestoken. Op zich niets mis mee, maar hierdoor neigt de sound meer naar de popkant.

  
Interactie
De show zit goed in elkaar en er is veel interactie met het publiek. In het begin merkt Bublé al snel op dat fans om de eerste rij een mooie kaart voor hem hebben gemaakt. Hij onderbreekt even het concert en loopt naar hen toe om deze te signeren. De reactie van het publiek is overweldigend en mensen beginnen te roepen en gillen om zelf ook een handtekening te scoren.

Halverwege de show loopt Bublé zingend het podium af en verlaat even zijn band. In het midden van de zaal staat een verhoging en daarop neemt hij plaats om ook de mensen in het achterste deel van zijn aanwezigheid te laten genieten. Hij wordt hierbij bijgestaan door de jongens van Naturally 7 en samen zingen zij a capella het nummer ‘Stardust’. Bij het nummer ‘Home’ zingt de zaal mee en gaat het dak eraf!

Klap op de vuurpijl was één van de toegiften: het bekende ‘Feeling Good’ dat Bublé in Nederland bekend maakte. Michael Bublé heeft met deze tour bewezen dat hij een kwalitatief avondvullend succesprogramma weet te brengen. Benieuwd naar meer Michael Bublé, kijk dan op zijn website.


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.