Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK, WERELDMUZIEK

26 April 2012

‘Koninklijke’ samenwerking Metropole Orkest en Khaled

De Algerijnse ‘raï-koning’ Khaled Hadj Brahim, beter bekend als Khaled, komt naar Nederland. In een eenmalige samenwerking met het Metropole Orkest brengt de populaire zanger een dwarsdoorsnede van zijn repertoire. Op 12 mei doet hij dat in De Doelen in Rotterdam; twee dagen later staat het gezelschap in Amsterdam op het podium van Theater Carré.

Raï is ontstaan bij de bedoeïenen in de streek rond de West-Algerijnse stad Oran, geboorteplaats van Khaled.  Deze van oorsprong opstandige en kritische muziek werd de laatste decennia ook buiten Noordwest-Afrika bekend. Jongere generaties maakten de raï telkens wat gedurfder en introduceerden instrumenten als keyboard, elektrische gitaar en trompet. Ze lieten zich daarbij inspireren door pop, latin en andere wereldmuziek.

Aïcha
De jonge (‘Cheb’) Khaled bracht al op zijn veertiende zijn eerste plaat uit. In 1986 ontvluchtte hij het geweld in zijn geboorteland en verhuisde naar Parijs. Internationaal bekend werd hij in 1996 met het nummer Aïcha, dat in verschillende landen hoog in de hitlijsten terechtkwam. In Nederland stond het wekenlang in de Top 40. In 2000 ontving de zanger in de Verenigde Staten een Grammy Award voor het best verkochte Arabische album.

R&B
Het voorprogramma van Khaled wordt verzorgd door Cheb Douzi. Deze jonge zanger stond op z'n vijfde voor het eerst op het podium en is immens populair bij leeftijdgenoten in Marokko, Algerije en België, waar hij momenteel woont. Als jongste vertegenwoordiger van de raï geeft Douzi het genre een eigentijdse en stevige R&B-behandeling.

Samen met het Metropole Orkest laten beide zangers twee avonden lang een dwarsdoorsnede van hun repertoire horen, dat speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd is. Het orkest staat daarbij onder leiding van vaste gastdirigent Jules Buckley. De concerten vinden plaats op zaterdag 12 mei om 20.15 uur in De Doelen en op maandag 14 mei om 20.00 uur in Carré.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.