Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, POP-ROCK

25 April 2012

Geslaagde samenwerking Trijntje Oosterhuis en Anouk ‘Wrecks We Adore’

Trijntje Oosterhuis Trijntje Oosterhuis Trijntje Oosterhuis
Tekst: Serge Julien
Beeld: Eric van Nieuwland

Hoewel Trijntje Oosterhuis een van de populairste zangeressen van Nederland is, en een bijna onvermoeibare werkdrift heeft, ze is met haar fenomenale zangkwaliteiten in de afgelopen jaren toch een stuk minder te horen op de radiozenders 3FM en 538. Dat heeft ook te maken met de keuze van haar songrepertoire, waarin ze stevig fleurt met jazz en soul. Genres die de populaire radiozenders nu eenmaal in mindere mate draaien. Overigens pakten Oosterhuis’ laatste projecten ontzettend goed uit met songs van onder andere Burt Bacharach en Michael Jackson. Maar een echte megahit heeft de zangeres al jaren niet meer gehad.

Hitpotentie
Met de nummers op Oosterhuis’ nieuwe album ‘Wrecks We Adore’ zit het wel goed qua hitpotentie, voor zover dat een criterium is. Niemand minder dan Anouk en haar twee Zweedse kompanen Martin Gjerstad en Tore Johansson kropen in de pen en achter de productieknoppen, om het nieuwe album van Trijntje in elkaar te draaien. Aanvankelijk had Oosterhuis het idee om Anouk één liedje te laten schrijven, maar de Haagse singer/songwriter raakte zo enthousiast dat ze een heel album wilde maken.

Trijntje Oosterhuis Trijntje Oosterhuis Trijntje Oosterhuis

De invloed van Anouk is vanaf de eerste track ‘Better Think Twice’ meteen hoorbaar. De zangbenadering ligt er dubbeldik bovenop, maar ook de teksten over liefdesperikelen zijn ‘vintage’ Anouk. Dat is al een pluspunt voor de populaire zangeres, die daarmee aantoont een vakkundig songsmid te zijn. Maar ook is het knap hoe Oosterhuis zich ogenschijnlijk makkelijk in die nummers weeft met haar rijke stemgeluid. Je krijgt tijdens het luisteren de indruk dat de twee zangeressen op dezelfde emotionele golflengte zitten. Met volle overtuiging zingt Oosterhuis ‘Oh boy you better think twice, before I’ll pack my bags and leave your sorry ass behind’. Het is feller dan we gewend zijn van Oosterhuis, maar ze lijkt zich als een vis in het water te voelen. Daarnaast klinkt ze vrolijk en opgewekt in de hit ‘Happiness’, en gevoelig en melancholisch in de ballads ‘What About My Heart’ en ‘You Own My Heart’.

Passie en overtuiging
Oosterhuis zingt de teksten met passie en overtuiging. Daarmee bewijst ze haar kracht ook dergelijk repertoire aan te kunnen. Muzikaal valt er op ‘Wrecks We Adore’ ook een hoop te genieten. Anouk en haar kompanen hebben een neus voor muzikale avontuurtjes. Het merendeel van de melodieën en zanglijnen is pakkend en bij vlagen kippenvelopwekkend, in bijvoorbeeld ‘Knocked Out’ en ‘One Step Away From Coming Home’. Ook is er ruimte voor subtiele toevoegingen zoals het melancholisch gesimuleerde orgeltje in ‘Better Think Twice’, dat je even waant tijdens een wandeling door de Amsterdamse Jordaan. Maar ook het prachtig dreigende koortje in de apotheose van ‘Knocked Out’ grijpt je bij je strot.

Trijntje Oosterhuis  Trijntje Oosterhuis Trijntje Oosterhuis

Aangename verrassing
‘Wrecks We Adore’ klinkt door de invloed van Anouk rauwer dan we van Trijntje Oosterhuis gewend zijn, en dat is een aangename verrassing. Ze klinkt fris, alsof ze aan de vooravond staat van een nieuw begin. Oosterhuis bewijst nog eens een magistrale zangeres te zijn, die van meerdere markten thuis is en het allemaal aankan. Dit nieuwe album is daar wederom een voorbeeld van. ‘Wrecks We Adore’ is een geslaagde samenwerking tussen twee van Nederlandse meest succesvolle muzikanten!

Wrecks We Adore’ is onder andere verkrijgbaar via iTunes en Bol.com.


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.