Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

22 April 2012

Topselectie uit 20 jaar Manic Street Preachers in het Paard

Manic Street Preachers Manic Street Preachers Manic Street Preachers
Tekst: Erik de Groot
Beeld: Berbera van den Hoek 

De Manic Street Preachers komen naar Den Haag en dat levert een uitverkocht Paard van Troje op. Ze zijn bezig met hun Europese International Treasures tour naar aanleiding van het uitkomen van hun CD “National Treasures” met 38 van hun beste nummers.

Om 19:30 begint het voorprogramma, een band bestaande uit 5 leden. Meisje op de toetsen en 4 jongens op drum, bas, slag- en sologitaar. De gemiddelde leeftijd in de zaal is ergens boven de 35 en op het podium is dat rond de 23. Als de band begint is de zaal nog wat rumoerig, maar na de eerste lekkere maten beginnen er toch wat mensen te luisteren en blijkt er een volwassen stukje muziek geproduceerd te worden. Het is een leuke combinatie van 70er jaren indie-pop en de huidige pop-rock uit Engeland. Oh ja, ze heten Duncan Idaho en hebben net een nieuw album uit: ‘Event Horizon”. http://www.duncanidaho.nl/

Manic Street Preachers Duncan Idaho Duncan Idaho

Nu wordt het podium klaargemaakt voor de Maniacs, en dat houdt in toevoegen van een microfoon behangen met boa’s, verder allerlei glitterende beelden beplakt met kleine spiegeltjes, zoals een teckel, een luipaard en twee etalagepoppen; ja, ze komen natuurlijk van oorsprong uit de glam-rock.

De band komt op en de Welshman naast mij, gehuld in de nationale vlag met een klein vlaggetje om mee te zwaaien, hoopt dat bassist Nicky Wire in zijn jurk gekleed gaat, maar helaas voor hem is het een traditionele broek. Het eerste nummer is een van hun hele bekende: “Motorcycle Emptiness” en de toon is gezet: Het gaat een lekkere avond worden.

Duncan Idaho Manic Street Preachers Manic Street Preachers

De nummers worden moeiteloos aan elkaar geregen en het publiek heeft het naar zijn zin. Zanger James Bradfield geeft een aantal heerlijke solo’s weg, vooral bij het nummer “Everlasting” is het genieten. Zanger en bassist hebben er zichtbaar lol in en maken af en toe een geintje met het publiek. De drummer Sean Moore zit een prima potje strakke ritmes neer te leggen. Naast de drie vaste leden is er ondersteuning van Wayne Murray op akoestische en slaggitaar. Al in al is het gewoon erg goed wat er te horen is, en krijgen we een topselectie van 20 jaar Manic Street Preachers.

Via “You Love Us” en “You Stole The Sun From My Heart” komen we een beetje aan het eind van de avond. James Bradfield bedankt alvast het publiek, en het laatste nummer wordt ingezet en dat is uiteraard “If You Tolerate This…” genieten dus. En dan is het na 100 minuten voorbij, maar kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond. Uit een tweet van de band blijkt dat zij het ook prima naar hun zin hadden en vonden ze ons “a lovely bunch”. http://www.manicstreetpreachers.com/


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.