Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, ALGEMEEN

13 April 2012

Racoon grote winnaar 3FM Awards 2012

  
Tekst: Jeffrey van Rossum

Beeld: Ronald Rijntjes 

In 2005 werden de eerste 3FM Awards uitgereikt en inmiddels is de award show uitgegroeid tot een zeer belangrijke prijs binnen de Nederlandse popscene. Tijdens de afwisselende show waren er optredens van Kyteman, Go Back to the Zoo, Racoon, Gers Pardoel, Trijntje Oosterhuis, Waylon en Caro Emerald.

Een half miljoen luisteraars van de radiozender hebben de afgelopen tijd hun stem uitgebracht op hun favoriete artiest of band. In een afgeladen Gashouder in Amsterdam werden de awards uitgereikt in veertien categorieën, waaronder 'beste artiest pop', 'beste live act' en 'beste album'. De 3FM Awards werden gepresenteerd door Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga en waren live te volgen op radio 3FM en Nederland 3.

 
Racoon, Go Back to the Zoo en Gers Pardoel grote winnaars

De grootste winnaar van de avond was Racoon. Ze namen drie awards mee naar huis voor 'beste artiest pop', 'beste single' en 'beste album'. Na een succesvol jaar met hun hitsingle 'No Mercy' en album 'Liverpool Rain' was dit de kers op de taart voor het viertal. Tijdens het schrijven van 'No Mercy' met cajon bij het kampvuur had de band al zo'n vermoeden dat ze iets moois in handen hadden.

Dat ze zo'n grote hit zouden scoren en ook nog eens drie awards mee zouden nemen hadden ze echter niet verwacht. Go Back to the Zoo en Gers Pardoel namen beiden twee prijzen mee naar huis. Go Back to the Zoo voor 'beste artiest rock' en 'beste band'. Ze mochten echter niet teveel drinken want na de uitreiking gaven ze een optreden in een uitverkocht Paradiso. Gers Pardoel had tijdens Paaspop al een award gekregen voor 'serious talent', hij mocht in de Gashouder ook de award voor 'beste nieuwkomer' meenemen. 

  
De andere winnaars
'Beste artiest dance' ging naar Armin van Buuren, die trots was op het feit dat de Nederlandse DJ's zo populair zijn over de hele wereld. De Jeugd van Tegenwoordig nam de prijs mee voor 'beste artiest hip hop' en 'beste artiest alternative' ging naar De Staat.

Waylon en Ilse deLange mochten de prijs voor 'beste zanger' en 'beste zangeres' in ontvangst nemen. 'Beste live act' was Kane. Gitarist Dennis van Leeuwen nam de prijs in ontvangst namens de band. Zanger Dinand was tijdens de show aan het inzingen voor een nieuw te verschijnen album. De 'schaal van Rigter' was eerder al tijdens de radio uitzending uitgereikt aan Miss Montreal. 'Wish I Could' was de meest gedraaide single op 3FM. 

    
Strakke show
Dat de 3FM Awards ook door de artiesten zelf serieus genomen worden bleek wel uit het lage aantal afwezigen. Op de VIP verhoging was het een grote reünie van de Nederlandse popscene bij elkaar. 3FM zet zich altijd sterk in voor live muziek, Nederlandse artiesten en nieuw talent, wat duidelijk terug te zien was tijdens de awards.

De show verliep niet helemaal vlekkeloos. Zo kon Gers Pardoel zichzelf niet horen tijdens het begin van zijn optreden, was de verbinding met Tim Knol slecht (en bovendien van weinig toegevoegde waarde) en kwam Waylon te laat het podium oplopen.

Op de presentatie was weinig af te dingen, ook al hadden de slechte grappen achterwege mogen blijven. Op deze kleine minpuntjes na heeft 3FM het toch voor elkaar gekregen een strakke show neer te zetten met veel afwisseling, vuurwerk, leuke filmpjes tussendoor en goeie live acts. Na afloop van de uitreiking gaf Caro Emerald nog een sterk optreden van drie kwartier. Toen iedereen langzaam naar huis afdroop bleven de artiesten nog beschonken achter op de after party.

 


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.