Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

9 April 2012

Gers Pardoel wint 3FM Serious Talent Award 2012

  
Tekst: Jeffrey van Rossum

Beeld: Ronald Rijntjes 

Paaspop in Schijndel was dit jaar het decor voor de uitreiking van de 3FM Serious Talent Award. De Award ging naar de artiest of band die ten volste gebruik heeft gemaakt van het predicaat Serious Talent en daarmee zijn of haar carrière naar een hoger niveau heeft getild. 

Onder de genomineerden waren Kensington, Chagall, Dotan, Chef's Special en Gers Pardoel. De winnaar werd gekozen door een vakjury en de award is onderdeel van de grote 3FM Award show op 12 april in de Gashouder Amsterdam. Voorafgaand aan de uitreiking kwamen alle genomineerden nog een keer langs in de Jack Daniel's tent op Paaspop. Na een korte introductiefilm kregen ze twintig minuten de tijd om te laten zien wat ze live waard waren.

  
De genomineerden

Kensington mag openen op de zaterdag van Paaspop, die traditiegetrouw als opening van het festivalseizoen geldt. Hoewel de band staat als een huis blijkt het lastig om het publiek mee te krijgen. Het is dan ook pas twee uur 's middags en het festivalterrein druppelt langzaam vol.

De jonge Chagall combineert dubstep, dance en soul invloeden in haar liedjes. De band oogt jong en het is duidelijk dat ze nog niet heel lang bij elkaar zijn. De chemie is er nog niet en wellicht komt de award nog iets te vroeg voor de enthousiaste en energieke verschijning.

  
Dotan brengt mooie luistermuziek, op een degelijke manier gebracht. Op het optreden valt weinig af te dingen. Na Dotan maakt Chef's Special zijn opwachting. Ze krijgen het tot dan toe stugge publiek eindelijk los met hun act. Het is duidelijk te zien dat Chef's Special afgelopen jaar heel wat festivalervaring rijker is geworden. De chemie die bij Chagall ontbrak is bij Chef's Special duidelijk wel te zien.

Gers Pardoel mag afsluiten op deze middag. Hij heeft een band meegebracht en ook Gers weet het publiek makkelijk mee te krijgen met zijn bekende hits 'Bagagedrager' en 'Ik Neem Je Mee'. 

De winnaar
's Avonds wordt de winnaar van de 3FM Serious Talent Award bekend gemaakt. Na een korte introductie wordt bekend dat Gers Pardoel zich winnaar mag noemen van de Serious Talent Award 2012. Gers is zichtbaar gelukkig met zijn award die uitgereikt wordt door Tim van Esch van The Handsome Poets, de winnaars van vorig jaar.

De jury concludeert: "Gers Pardoel [is] na zijn verkiezing tot 3FM Serious Talent definitief doorgebroken als artiest. Succesvolle singles en samenwerkingen kwamen snel. De 3FM vakjury vindt dat Gers Pardoel ten volste gebruik heeft gemaakt van het label 3FM Serious Talent. In de toekomst verwachten wij nog veel van hem."

  


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.