Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

4 April 2012

25 solisten voor voorstelling Duizend Stemmen in Carré


Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

Dit jaar viert Carré zijn 125-jarig bestaan. Dat wordt gevierd met speciale voorstellingen, waaronder een duizend stemmen tellende zanggroep. Deze bestaat uit 25 solisten, die elk veertig amateurzangers onder hun hoede hebben. Uiteindelijk treden zij op 8 september op als start van de feestelijkheden rondom de 125ste verjaardag van Koninklijk theater Carré.

Duizend stemmen
De duizend stemmen zullen vanaf bruggen, balkons, foyers en verspreid in de zaal te horen zijn. Voordat het zover is zal Merlijn Twaalfhoven een stuk componeren waarbij Amsterdam het symbool is, waar vele verschillende mensen met elkaar samenleven.

Onderleiding van een deskundige jury, bestaande uit Ernst Daniël Smid, Hind, Izaline Calister, Ruben Hein, Wim Visser (programmeur Carré), en Mories Römkens (projectleider), zijn vijfentwintig getalenteerde zangeres en zangeressen geselecteerd om als solist te schitteren tussen de duizend stemmen.


Diversiteit
Tijdens de presentatie werd iedere solist naar voren geroepen en vertelde de jury, waarom hij of zij gekozen is. De woorden waren lovend en het zal zeker een bijzondere gebeurtenis worden. Merlijn Twaalfhoven laat ook weten dat het stuk dat hij gaat maken, niet zomaar gecomponeerd wordt. “Het zal op het karakter van de solist aansluiten en hierdoor ontstaat er een stuk met een diversiteit aan stemmen. Vijfentwintig solisten zijn ook allen verschillend en daarom zal het een enorme uitdaging worden”, aldus Twaalfhoven.

De componist daagde ook de solisten ter plekke uit om een stuk op te voeren en dat klonk zeker niet verkeerd. De vijfentwintig solisten lieten direct van zich horen en blijken een goed uitgebalanceerde groep met diverse stemmen en kwaliteiten, van hoog tot laag. Binnen de groep zitten verschillende zangduo’s, als Martha en Lucinda Hight, maar ook de bekende Robin van Amersfoort (X-Factor) en zangeres Jenny Lane.


Aanmelden
Amateurzangers mogen zich vanaf nu ook aanmelden om deel te nemen aan dit bijzondere eenmalige project en hun stem te laten horen. De keuze voor een bepaalde solist wordt aan de deelnemer overgelaten. Voor meer informatie over Duizend Stemmen in Carré, bezoek de website, of neem contact op met Projectbureau Merlijn Twaalfhoven.

Duizend Stemmen in Carré zal op 8 september 2012 worden uitgevoerd om 13.30 uur en 15.30 uur. Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar bij de kassa van Carré of via 0900-2525255.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.