Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

3 April 2012

Radio 2: Rolling Stones Tribute concert


Tekst: Jeffrey van Rossum

Beeld: Ronald Rijntjes

In april 2012 bestaan de Rolling Stones 50 jaar. Reden voor Radio 2 om maandag 2 april om te dopen tot een Stones only dag. De hele dag door werden er nummers gedraaid van de Rolling Stones. 's Avonds was het hoogtepunt van de dag: een eenmalig Rolling Stones Tribute concert dat live op Radio 2 te horen was. Bekende Nederlandse zangers brachten samen met het Metropole Orkest een aantal Stones klassiekers ten gehore op een nog niet eerder vertoonde manier. De Stadsgehoorzaal in Leiden was het decor voor dit mooie Tribute concert.

Feest der herkenning

Het publiek in Leiden bestaat voornamelijk uit wat oudere mensen en enkele jongeren die zich hebben laten meeslepen door hun ouders. Na een instrumentaal intro en Tim Akkermans opening met 'Sympathy for the Devil' komt de zaal pas echt los als 'Satisfaction' wordt ingezet. Tim doet dit op overtuigende wijze met hier en daar enkele herkenbare 'Jagger trekjes'.

Het concept van de avond is al snel duidelijk: iedere artiest mag twee nummers spelen met het Metropole Orkest. Het aandeel ex kandidaten uit 'The Voice' is hoog: Chris Hordijk, Charly Luske, Erwin Nyhoff en Ben Saunders maken allemaal hun opwachting. Ze doen echter niet onder voor hun ervaren collega's, waaronder Elske de Wall, Marcel de Groot, Daniël Boissevain en Van Dik Hout. Duidelijk is dat de avond een feest der herkenning is voor allen die aanwezig zijn. Het kost weinig moeite om de zaal keer op keer mee te krijgen. De 3J's genieten zichtbaar als ze het mooie 'Fool to Cry' en 'She's a Rainbow' ten gehore brengen. Voor iedereen is het oprecht een eer om deze klassiekers te mogen spelen.


Metropole Orkest

In een bijzondere opstelling met popband setting in het midden vooraan, blazers rechts en strijkers achterin maakt het Metropole orkest, onder leiding van Hamish McKeich, een sterke indruk. Het plezier in spelen is vooral van de gitaristen en achtergrondzangers en -zangeressen af te lezen.

De arrangementen zijn zeer fraai gedaan, de blazers geven extra kracht aan de stevige nummers en de strijkers vullen rijkelijk aan bij de ballads. Het enige op te merken is dat het geluid in deze mooie zaal behoorlijk hard is. Hiernaast werkt de akoestiek ook niet mee: er is veel galm waardoor de definitie in de snellere nummers verdwijnt. De sterke arrangementen komen daardoor niet altijd even goed uit de verf. Ondanks deze kleine minpuntjes mag het de pret niet drukken.


Hoogtepunten

Elske de Wall maakt als enige vrouw een bijzonder goede indruk met haar zangcapaciteiten als ze 'As Tears Go By' en 'Route 66' ten gehore brengt. Een muzikaal hoogtepunt in de set komt als 'Start Me Up' wordt ingezet. Charly Luske zingt dit nummer met een Metropole Orkest dat op stoom raakt. Een ander hoogtepunt is 'Angie', gezongen door Erwin Nyhoff. Een verademend rustpunt na een aantal stevige nummers.

De avond denderd verder en Ben Saunders mag afsluiten met 'Brown Sugar' en 'Paint It Black'. Tijdens de solo in "Brown Sugar" komt de gitarist eindelijk uit zijn stoel wat erg gewaardeerd wordt door het publiek. Zodra alle zangers weer op het podium verschijnen om afscheid te nemen klinken de laatste noten van 'Paint it Black'. Iedereen mag nog even een stukje meezingen om vervolgens definitief af te sluiten. Eenentwintig Stones klassiekers en twee uur later staan we weer buiten om na te genieten van deze geslaagde tribute.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.