Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: PODIUM FOTO

26 Maart 2012

Bijzondere begrafenis in Cirque du Soleil’s ‘Corteo’


Tekst: Jorien Heemskerk

Beeld: Ronald Rijntjes

Hoe maak je van een begrafenis een vrolijke en levendige gelegenheid? Cirque du Soleil laat het zien in de voorstelling Corteo, die afgelopen vrijdag eindelijk in Nederland is neergestreken. Clowns, acrobaten, engelen en andere tot de verbeelding sprekende figuren creëren twee uur lang een sfeer die verre van triest is en waarin spannende, grappige en romantische circusacts elkaar in snel tempo opvolgen.

Al vanaf de eerste minuten van Corteo kom je als toeschouwer ogen en oren tekort. Ogen voor wat er gebeurt in de georganiseerde chaos op het podium, en oren voor de live muziek en zang uit alle hoeken van de tent. Maar dat is nog niet alles, ook in de lucht en tussen de zitplaatsen is het nodige te beleven. Soms weet je echt even niet waar je moet kijken en lijkt het het verstandigst de show maar gewoon over je heen te laten komen.


Begrafenis
“Ik droomde over mijn eigen begrafenis…”, zo neemt hoofdpersoon Mauro zijn publiek mee in een magische wereld, bevolkt door een bonte verzameling circusfiguren. Van een opera-zingende spreekstalmeester en een eigenwijze halogeenlamp, tot een levend golfballetje en een klein dametje aan een tros ballonnen. Met daartussendoor twee onhandige paarden, musicerende clowns, acrobatische toeren en een flinke hoeveelheid rondvliegende (en soms ondeugende) engelen.

Tijdloos
Het is ouderwets circus met een knipoog, in een entourage die doet denken aan de serie Carnivale. Toch zijn de acts tijdloos en zeker niet voorspelbaar. Het sierlijke en sterke ‘straps’-duo draait bijvoorbeeld de traditionele rollen om. In andere nummers wordt er aan kandelaars gezwaaid, op bedden gesprongen en in ‘cyr wheels’ rondgecirkeld. Hippe jongleurs wisselen razendsnel allerlei vormen af en op de planche (een soort wip) voeren stoere mannen halsbrekende sprongen uit.


Afgerond
Spanning, humor, romantiek en ontroering – het is er allemaal op deze bijzondere begrafenis. Het leuke daarbij is dat je naast Mauro, die met zijn continue Italiaanse gebrabbel wel iets wegheeft van Roberto Benigni, ook andere artiesten terugziet in meerdere acts. Dit maakt van de voorstelling een afgerond geheel waarin groot en klein zich kunnen laten meevoeren.

Dus wil je een avond lang alles vergeten, dan ben je bij Cirque du Soleil ook deze keer aan het goede adres. Maar pas op, de droom vervliegt snel; op 4 juni zijn de tenten alweer vertrokken. Tot die tijd is Corteo te zien op P2 bij de Amsterdam Arena. Voor meer informatie, ga naar de Corteo-website.


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.