Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: CABARET

20 Maart 2012

Wat kan jij doen om de wereld mooier te maken?

Dolf Jansen Dolf Jansen Dolf Jansen
Door Berbera van den Hoek
Beeld: Ronald Rijntjes

Dat is de grote vraag van Dolf Jansen in de voorjaarsuitvoering van zijn oudejaarsshow: 'Als ik het niet doe, doet niemand het (en daar zal ook wel een reden voor zijn), maar mij wordt weer eens niets verteld'.

De première is in Den Haag, maar de diverse try-outs in het land verliepen uiteraard met de nodige strubbelingen. Het toppunt was een titelfout in de aankondiging van de voorstelling in Den Bosch. Hij is nu zoals hij zelf aangeeft thuisgekomen in Den Haag en hij heeft er zin in.

Wat kan jij doen om de wereld mooier te maken?'.Dolf toont aan dat je daarvoor geen wereldverbeteraar hoeft te zijn. Iets kleins kan iets groots veroorzaken:

Dolf promoot bijvoorbeeld de organisatie Join the Pipe (http://www.jointhepipe.org/). Koop eenmalig een plastic flesje voor het goede doel en in plaats van het aanschaffen van vele losse plastic flessen water, hervul je zelf de fles wanneer je dat uitkomt, een win-win situatie, want minder afval en ondersteuning van een goed doel.

Hoe iets kleins kan iets groots kan veroorzaken: De zelfverbranding van de 26-jarige straathandelaar Mohammed Bouazizi veroorzaakt de Arabische Lente.

Hoe iets kleins kan iets groots kan veroorzaken: Rosa Parks, een zwarte vrouw ten tijde van de rassenscheiding in Amerika, besluit na een lange dag hard werken op een witte plek te gaan zitten in de bus. Zij schrijft hiermee geschiedenis als veroorzaakster van de langste bus-boycot ooit.

 Dolf Jansen Dolf Jansen Dolf Jansen

Mooie quotes en zinnen passeren in hoog tempo de revu:
"Rosa sat, so Martin could walk
Martin walked so Barack could run
Barack ran so all our children could fly"

Hij laat ook een nieuwe kant van zichzelf zien met mooie nostalgische verhalen uit zijn jeugd, waarin vooral de band met zijn vader naar voren komt. Als klein jongetje zat hij op voetbal, wat dan weer lastig is als je geen bril op het veld wil dragen. De wandelingen met het hele gezin, de diverse verhuizingen en welke rol daar een zelf opgekweekte kastanjeboom in heeft gespeeld.

Tijdens de show zoekt Dolf constant interactie met het publiek en die krijgt hij in Diligentia. Zoveel zelfs dat af en toe de adremheid hem in de steek laat en hij moeite moet doen zijn lachen in te houden. Het Haagse publiek blijft een uitdaging.

De geest wordt geprikkeld. Er wordt slim gerelativeerd. 'Het is gemakkelijk om ergens tegen te zijn dan hoef je niet meer na te denken'. Dolf Jansen zet een prachtige voorstelling neer die in snel tempo op je af komt en geen moment de aandacht laat verslappen.


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.