Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

16 Februari 2012

Flamencogitarist Tomatito te zien in Nederland


Ter gelegenheid van zijn nieuwste album is de Spaanse flamencogitarist Tomatito dit voorjaar met twee concerten in Nederland te zien. In Carré  Amsterdam en het Muziekgebouw Eindhoven zal hij zijn muziek tot leven brengen en zorgen voor een warm begin van de lente.

Tomatito is de artiestennaam van José Fernández Torres, een flamencogitarist uit Almería, Spanje. Hij werkte onder andere samen met de legendarische flamencozanger Camarón de la Isla en trad tijdens zijn lange loopbaan op met artiesten als Frank Sinatra, Elton John, George Benson, Neneh Cherry en John McLaughlin.

Flamenco nuevo
De muziek van Tomatito is een bijzondere versmelting van traditionele flamenco en jazz in de beste traditie van de ‘flamenco nuevo’. Daarnaast experimenteerde hij, bijvoorbeeld op het album BarrioNegro, met Afro-Cubaanse en Braziliaanse muzieksoorten.

Al op jonge leeftijd was Tomatito (letterlijk tomaatje, naar zijn vader en grootvader) een sensatie. Naast het begeleiden van zangers en dansers speelde hij solostukken van Paco de Lucía. In die tijd begeleidde Tomatito vele grote namen, waaronder Pansequito en Lebrijano, en Paco de Lucía zelf.

Tijdens een festival in 1973 vroeg Camerón de la Islaaan Tomatitohem te begeleiden. Hier begon een 18-jarige samenwerking tussen twee kunstenaars, die tot de dood van Camarón in 1992 duurde. Samen hadden ze de hit La leyenda del Tiempo.

Invloeden
Beroemde ‘flamencos’ die Tomatito zeer bewonderen zijn José Mercé, El Cigala en de onlangs overleden EnriqueMorente. Internationale muzikanten die hem op hun beurt beïnvloeden zijn George Benson, Miles Davis, Charlie Parker maar ook de blues en rock-latino artiesten Santana, BB King en Eric Clapton. Deze invloeden zijn onmiskenbaar te horen in Tomatito´s muziek.

Wie de kans heeft Tomatito te bewonderen, kan rekenen op een bijzondere ervaring: flamencomuziek in zijn puurste vorm, gelardeerd met jazz, latino en rock, wordt in deze twee concerten ook nog eens gecombineerd met flamencodans van Juan de Juan. Daarnaast wordt hij bijgestaan door El Christi (gitaar), Lucky Losada(percussie), Simon Romanen Morenito de Illorca (zang).

Tomatito in concert
Tomatito is te zien op 9 maart in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en op 23 maart in het Muziekgebouw in Eindhoven. Voor meer informatie over hem en deze concerten zie de websites van Carré en het Muziekgebouw.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.