Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

31 Januari 2012

LA The Voices: goede stemmen en een gelikte show

  
Tekst: Fimke Duursma
Beeld: Ronald Rijntjes

Op 28 januari was de première van Because we believe, het tweede album van LA, The Voices. In het Utrechtse Vredenburg zetten Gordon en zijn 4 mannen een afwisselende en goed doordachte show neer. Het eigen werk voerde de boventoon, maar ook voor hen die niet snel losgaan op Nederlandstalige hits viel er genoeg te genieten.

Pop meets klassiek
Los Angeles, The Voices is een 5-koppige mannengroep gedragen door een orkest. Gordon richtte de groep op in 2010. Na 7 jaar de Toppers was hij toe aan een nieuwe muzikale uitdaging: hij wilde pop combineren met klassiek. Hij liet tientallen vocalisten bij hem thuis auditie doen en koos daaruit 4 zangers die hem mochten bijstaan. Tel daar een orkest onder leiding van Maurice Luttikhuis bij op en ziedaar Gordons nieuwe project. Mede door een slimme marketing werd de groep meteen een succes. Blond, donker, jong en oud: LA, The Voices biedt voor ieder wat wils.

     
Tros-gevoel
Dankzij de afwisselende genres, de grappen van Gordon en een gelikte show verveelt de avond geen moment. Dat wil niet zeggen dat elk nummer even goed is. Waar bij de eigen nummers het publiek niet meer te houden is, zakt mijn enthousiasme juist weg. De teksten zijn veelal van het niveau ‘Ik hou van jou en ik blijf je trouw’ en geven me een Tros-gevoel. Toegegeven: ‘Loop naar het licht’, de afsluiter voor de pauze, kan me wel bekoren. De tekst gaat over de hoop niet opgeven in donkere tijden en geeft een positief en krachtig gevoel. Deze versie doet zeker niet onder voor het origineel van Avalon.

Goede zangsolo’s
Over de kwaliteit van de liedjes kun je discussiëren, maar de uitvoering is goed. De covers zijn vrijwel allemaal geslaagd en vooral de solo’s van de mannen zijn indrukwekkend. ‘Feeling Good’, gezongen door Richy Orson Brown (destijds 2e bij Idols), is lekker jazzy. Remko Harms, die qua verschijning in de verste verte niet lijkt op de omvangrijke Pavarotti, doet bijna niet voor hem onder als hij één van zijn nummers zingt. En Roy van den Akker blijkt Eros Ramazotti’s nasale stemgeluid verbluffend goed te kunnen imiteren in ‘Musica È’. Peter William Strykes kiest helaas voor een nummer van Tom Jones. Persoonlijk had ik hem graag iets klassieks horen zingen.

    
Bij twijfel: gaan
Kortom: een afwisselende avond met veel hoogte- en een paar dieptepunten. Hou je van Nederlandstalige smartlappen, maar dan een niveautje hoger? Dan beleef je een topavond met LA, The Voices. Gaan je haren recht overeind staan van glitterpakken, zwaaiende armen in het publiek en ‘My Heart Will Go On’, blijf dan liever thuis. Twijfel je? Dan moet je gaan. Ook al ben je geen grote liefhebber van Nederlandstalige hits, je zult absoluut positief worden verrast.

Kijk voor meer informatie op de website van LA, The Voices.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.