Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, CABARET, ALGEMEEN

29 Januari 2012

Van Kooten en De Bie sloegen weer toe

Kees van Kooten en Wim de Bie Kees van Kooten, Wime de Bie en Koen Verbaak Koot en Bie
Tekst en beeld: Berbera van den Hoek

Voor menigeen boven de 30 was jarenlang de zondagavond televisie het hoogtepunt van de week. Na het eten en de afwas was het tijd voor Van Kooten en De Bie. Vanaf 1967 tot 1998 een anker op de zondagavond. En ze komen nog even terug. Vanaf 5 februari zijn beide heren weer terug op de vertrouwde zondagavond. Regisseur Coen Verbraak heeft een prachtig drieluik gemaakt met Kees van Kooten en Wim de Bie over hun oeuvre wat meer dan 30 bestrijkt.

Dinsdagmiddag was de voorpremiere in het Amsterdamse Ketelhuis en een klein gezelschap heeft kunnen genieten van het voorproefje van het document dat Verbraak heeft gemaakt. Wat een geschiedenis hebben de heren geschreven met 'Jacobse en Van Es', 'Keek op de Week', de Burgemeester van Juinen, Mijnheer Foppe, Krasse Knarren, de Klisjeemannetjes en nog veel meer wat te veel is om op te noemen. Tijdens de intro's schiet de zaal al massaal in de lach. 'Goed kauwe', winterklaar, zijn al genoeg. Met een half woord ga je weer terug in de tijd. Alle dingen die je ooit heeft afgevraagd over de serie komt aan bod. Hoe bijvoorbeeld de typetjes ontstaan zijn, op welke personen deze geinspireerd zijn en waar en waarom het op bepaalde locaties is opgenomen.

Tijdens het interview na de preview van de documentaire ontstaat op het podium een levendig interview met Coen Verbaak, Kees van Kooten en Wim die Bie. Veel anekdotes passeren de revu en ze zijn zichtbaar blij met het geweldige document dat Koen Verbaak gemaakt heeft. Hierna hoeft geen enkele journalist meer naar de series te vragen. Alles is hiermee gezegd.

De (terechte) eindconclusie van het interview is dat de waarheid de satire heeft ingehaald.

Vanaf volgende week zondag, 5 februari drie weken te zien bij de VPRO op Nederland 2 om 20:20 uur en als download op smartphone, pc of Ipad. Het eerste pakketje is vanaf 5 februari gratis te downloaden op vpro.nl/winkel


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.