Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, POP-ROCK

3 Januari 2012

Heden en verleden op heerlijk debuut Sherry Dyanne

Sherry Dyanne Sherry Dyanne Sherry Dyanne
Teks:t Serge Julien
Beeld: Eric van Nieuwland

Albumrecensie ‘Sing Me A Song’ van Sherry Dyanne.

Het kan niet op in Nederland met het aandeel soulzangeressen. Sabrina Starke, Shirma Rouse, Ntjam Rosie en Pam Feather stoppen ieder een duit in het zakje door het culturele erfgoed door te laten klinken in hun muziek. Starke houdt ergens het midden tussen Randy Crafword en Tracy Chapman, Rouse kruist Aretha Franklin met dampende Hammond geluiden , Rosie verenigt Erykah Badu en Sade, en Feather grijpt terug naar de hoogtijdagen van Motown.

Op de valreep van het jaar kunnen we een dame met een angstaanjagend hoog zangniveau toevoegen aan het huidige aanbod: Sherry Dyanne. Eigenlijk is ‘toevoegen’ niet het juiste woord, want de Rotterdamse Dyanne draait al een aantal jaren mee. Ze trad veel op, werkte samen met Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Michael Franti, en maakte twee jaar geleden grote indruk bij ‘De Wereld Draait Door’ met het nummer ‘Why So Serious’. Na alle ervaringen werd het tijd om een eigen album op te nemen. Haar debuut ‘Sing Me A Song’ was het wachten meer dan waard.

Sherry Dyanne Sherry Dyanne Sherry Dyanne

Vijftiger jaren jazz, blues en R&B
Dyanne neemt de luisteraar in elf liedjes mee door een palet van Amerikaanse vijftiger jaren jazz, blues en R&B. Ze etaleert in die songs een stemgeluid dat een sterke vergelijking oproept met Dinah Washington. Dat moet de zangeres zelf ook weten, want met ‘What A Difference A Day Makes’ eert ze Washington op verbluffende wijze.

Facebook
Het idee voor ‘Sing Me A Song’ startte met Facebook. Dyanne vroeg aan haar vrienden op het sociale netwerk om verzoekliedjes. Uit al die liedjes koos ze er drie voor haar debuut: ‘Billie’s Blues’, ‘Lost Mind’ en een beklemmend mooi ‘Wait Till You See Him’ dat Ella Fitzgerald in 1956 opnam voor haar album ‘Ella sings The Rodgers and Hart Songbook’. Nummers die voor haar geschreven konden zijn, getuige de wel zeer natuurlijke flair in de uitvoeringen. Bijzonder is dat haar stem 60 jaar geleden lijkt te zijn opgenomen, terwijl de muzikale omlijsting toch van deze tijd is. Dat haar magistrale instrument zo goed tot uiting komt heeft ook te maken met het feit dat er vintage apparatuur wordt gebruikt, zoals te lezen valt in het bijbehorende boekje van Dyanne’s album. De microfoons bijvoorbeeld zijn dezelfde als die werden gebruikt door artiesten als Aretha Franklin en Frank Sinatra.

Sherry Dyanne Sherry Dyanne Sherry Dyanne

Op ‘Sing me A Song is ook ruimte voor overtuigend werk van eigen hand als ‘Just Cause You’re Pretty, ‘Foolish’ en ‘Make It Better’. Dyanne’s liedjes sluiten naadloos aan op de covers, waarmee ze aantoont een uitstekend gevoel te hebben voor muzikale aanpak en arrangementen. Pakkend zijn ook de swingende single ‘Come On A My House’ met een bijdrage van Candy Dulfer en ‘Lift My Blues’ dat een zeventiger jaren disco sound met zich meedraagt.

Fris en eigentijds
Sherry Dyanne is een welkome aanwinst in het Nederlandse soul en jazzlandschap, die haar langverwachte debuut meer dan waarmaakt. Ze heeft een warme en heldere stem om van te watertanden waarmee ze groten uit het verleden oproept, terwijl het geheel toch fris en eigentijds klinkt. Ze doet met haar getalenteerde zang niet onder voor reeds gevestigde namens als Starke en Rouse, maar ook past ze prima in een internationaal rijtje van namen als Sharon Jones, en vooruit Dinah Washington en Billie Holiday. ‘Sing Me A Song’ is een heerlijk debuut dat een dikke grijns op je gezicht tovert!

Sing Me A Song’ van Sherry Dyanne. is verkrijgbaar via iTunes, Amazon.com, Bol.com en Sherrydyanne.com.


Gebruikte Tags:

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.