Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ACTIE, POP-ROCK

23 December 2011

Giels Circus Request daagt Arnhem uit

Circus Request Arnhem Giel Beelen Circus Request Arnhem Roel C. Verburg Circus Request Arnhem Chef Special
Tekst en beeld: Daan Witjes

Giel Beelen presenteert dit jaar Circus Request. Hij tourt met zijn speciaal geprepareerde caravan door het land. Elke stad die hij tijdens Serious Request aan doet kent een nieuwe uitdaging voor Giel, welke hij ten uitvoer mag brengen. De opbrengst van zijn acties is natuurlijk voor het rode kruis. Daarnaast wordt er elke avond een optreden vol muziek en cabaret georganiseerd.

Woensdagavond 21 december is het de beurt aan Arnhem, waar Giel 400 onderbroeken mag gaan verkopen. Later op de dag is het onder meer zijn 'eigen' 3FM Serious Talent band, Chef Special, dat een spetterend optreden weggeeft. Het publiek gaat helemaal uit het dak als Joshua zich tijdens het optreden 'monkey-style' het publiek in begeeft. Gewapend met een kleine camera worden zo door de band tevens beelden opgenomen voor een nog nieuw te maken videoclip. Absoluut een geweldige band waar we zeker nog meer van gaan horen.

Circus Request Chefs Special Circus Request Circus Request Anneke van Giersbergen

Anneke van Giesbergen, tegenwoordig veel in het nieuws door Lorrainville, geeft eveneens een geweldig optreden weg. De toegift komt er ook als de bezoekers geld voor het goede doel op tafel leggen. Eric Corton doet aansluitend zijn verhaal en benadrukt daarbij zijn Oosterbeekse roots, met de tijden die hij als 15 jarige in Arnhem en daarbij ook het roemruchte poppodium Luxor doorbracht.

Cindy Pieterse weet later op de avond op leuke wijze aandacht te vragen voor het goede doel. Ze leest tijdens Circus Request brieven voor aan het publiek, zoals ze dat gebruikelijk al in de ochtendshows op de radio doet. De charmante assistente van Giel weet ondertussen regelmatig de aandacht op zich vestigen, vooral van de mannen, gek genoeg. Het is Giel die hier 'inhoudelijk' nog even op in gaat en dat via een webcam met Nederland wil delen.

En wat te zeggen van Tim Knol! Vandaag heeft hij een fotoshoot weggegeven voor de hoogste bieder, uiteraard ook voor het goede doel. De nummers zijn ijzersterk en het publiek kan ze volop meezingen. De avond wordt verder gevuld met de zeer jonge goochelaar Shane. Onvoorstelbaar wat deze met een pak kaarten kan uithalen. Het publiek verbaasd zich keer op keer over zijn vingervlugheid.

Circus Request Time Knol Circus Request Eric Corton Circus Request Chefs Special

Roel C. Verburg weet deze avond ook op geheel eigen wijze de fraaiste liedjes te brengen. Deze gaan over zijn nogal complexe familiebanden, waarbij het verwarrende refrein al vrij snel door het publiek wordt overgenomen. En ook een nummer zingen zonder deze te laten rijmen blijkt voor deze man geen enkel probleem. Enorm genieten en voor de cabaret-fanaten een absolute aanrader om te bezoeken. Tot slot laat men hem een liedje schrijven voor iemand die vijftig euro biedt en een handvol steekwoorden mag roepen over een eveneens aanwezige vriendin. Later op de avond is er een briljant nummer op maat geschreven, eentje die de dame zich nog lang zal heugen.

Als het eind van de avond nadert is er nog een dans-je-rot wedstrijd waarbij de hele zaal meegeniet van de moves van de drie fraaie dames op het podium. Nadat het 3FM-zweetbandje is uitgeraakt aan de onbetwiste winnares, zet Giel zich achter de draaitafel en wordt het de rest van de avond nog een oergezellig feest vol goede dansmuziek.

LuxorLive was deze avond op een haar na uitverkocht. De opbrengst is vanzelfsprekend voor Serious Request. De enkele niet verkochte kaarten zijn door het poppodium zelf gekocht om tot een fraaie slotsom te komen, 'this one's for Mama!'


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.