Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

8 December 2011

Di-rect pakt Den Haag in tijdens premiere nieuwe theatershow

Di-rect Di-rect Di-rect
Tekst: Frank Veldkamp
Beeld: Tracey van Lingen

Onlangs verscheen “Time Will Heal Our Senses”, het nieuwe album van Di-rect. Ter gelegenheid hiervan doet de band de komende maanden een tournee langs veertig theaters. Op woensdag 9 december vond in theater Diligentia in thuisstad Den Haag de premiére plaats.

Nadat zanger Tim Akkerman bijna drie jaar geleden met een pak ambities onder zijn arm de band verlaat, maakt Di-rect eind 2009 een doorstart met Marcel Veenendaal als nieuw boegbeeld. Het album “This Is Who We Are” uit 2010 laat een volwassener geluid horen en brengt de band onder de aandacht van een nieuw publiek. In het tweede jaar Di-rect-nieuwe-stijl is er “Time Will Heal Our Senses”, waarop de lijn van de voorganger wordt voortgezet met meer accent op rocksongs en een tikkeltje meer bombast. De keuze om met het nieuwe materiaal de theaters in te gaan is een verrassende, maar tegelijkertijd logische stap. In de vorige samenstelling toerde de band succesvol de theaters langs met de Nederlandse bewerking van de musical Tommy.

Di-rect Di-rect  Di-rect
Leuk dat jullie er zijn

Als de zaal bijna vol zit komen de mannen van Di-rect één voor één het podium op wandelen. Het eerste nummer wordt ingezet, Marcel Veenendaal zingt zijn eerste paar zinnen maar maant dan zijn bandleden te stoppen. Zo doen we dat niet. Eerst het publiek groeten en zeggen dat je blij bent dat iedereen er is en dan pas los gaan. Na dit korte -ongetwijfeld ingestudeerde- intermezzo speelt de band de eerste set vrijwel zonder verder direct contact met het publiek uit, maar de sfeer is gezet: Di-rect maakt het gezellig en dat is de sfeer die de rest van de avond in Diligentia blijft hangen.

Of ze nu het beste tijdslot op Parkpop vult, een waterballet maakt van een optreden op Beatstad of voor vierhonderd man in een theater staat, de band staat als een huis en de songs werken onder alle omstandigheden. Natuurlijk valt er op de originaliteit van de muziek wel wat af te dingen en kunnen doorgewinterde popquizfanaten zo een A4-tje invloeden uit de laatste plaat destilleren, maar als geheel zit het ijzersterk in elkaar.

 Di-rect Di-rect Di-rect
Times are changing

De eerste helft komt vooral materiaal van het nieuwe album voorbij, terwijl na de pauze de hoogtepunten van de voorganger de rode draad vormen. Na de eerste tonen in de tweede helft zit er al niemand meer op het pluche en zou je willen dat de hele setting zich naar een club had verplaatst. Voor de toegiften wordt gekozen voor het lange slotstuk (tevens titeltrack) van “Time Will Heal Our Senses” en de huidige single “Young Ones”. Op dat moment besef je dat het Di-rect wat voor je staat pas twee jaar bestaat en daarvoor een compleet andere band was. Hoezo oude hits spelen? De show steunt volledig op de twee recente albums en die bieden ruim voldoende hoogtepunten voor een avondvullend programma. “This Is Who We Are”, “Times Are Changing” en “Natural High” zitten al zo in het collectieve geheugen verankert dat ze als publieksfavorieten worden ontvangen.

Als theatershow is het optreden vrij sober - op een grote backdrop en slimme lichtshow na is er geen decor of ruimte voor theatrale uitspattingen. De muziek staat centraal en wordt door Marcel en Spike van respectievelijk charme en lolligheid voorzien. Het stigma van de bedachte boyband zijn ze nog niet helemaal kwijt (de gillende meisjes op het balkon helpen ze hier ook niet echt vanaf), maar zelfs de grootste bevooroordeelde muziekliefhebber zou eens een avondje in het theater met Di-rect moeten doorbrengen.

De “Time Will Heal Our Senses”-toer is de komende maanden overal in Nederland te zien.

Voor informatie zie de website van Di-rect


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.