Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN

7 December 2011

Feestelijk programma voor 125 jaar Carré

 
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

Volgend jaar bestaat Carré 125 jaar, reden voor een exclusief programma dat van 4 september 2012 tot en met 3 februari 2013 zal duren. In deze periode verrast Carré de bezoeker met een diverse programmering op het gebied van muziek, dans, caberet en theater. Carré zal weer even het middelpunt staan van Amsterdam en haar inwoners.

Interim-directeur Erik Gerritsen, adjunct-directeur Bart van Heugten en artistiek leider Wim Visser van Koninklijk Theater Carré lichtten in de aanwezigheid van Carolien Gehrels (wethouder Kunst & Cultuur, Amsterdam) en pers alvast een tipje van de sluier op over de exclusieve programmering. Niet alleen de creatieve vormgevers van deze feestelijke gebeurtenis lichtten het één en ander toe, maar ook drie artiesten die hun programma brengen waren aanwezig: Aus Greidanus (Toneelgroep de Appel), Conny Janssen (Conny Janssen Danst) en Karin Bloemen.

Amsterdammers
De gewone Amsterdammer zal ook onderdeel uitmaken van dit grootse feest, dat op 8 september 2012 begint. Componist Merlijn Twaalfhoven voert namelijk een speciaal project uit, waarbij hij 800 musici en zangers vanuit alle stadsdelen naar Carré laat komen om vervolgens in de piste gezamenlijk een optreden te geven.

 
Jong en oud
Daarnaast biedt het programma voldoende keus voor jong en oud. Zo zal Toneelgroep De Appel het stuk Herakles opvoeren in de vorm van een theatermarathon van ruim elf uur lang. Karin Bloemen en Cor Bakker brengen een muzikaal eerbetoon aan zangeressen die ooit een optreden gaven in Carré, waaronder Josephine Baker en Jasperina de Jong. Bloemen laat zich in haar show inspireren door de 'grote drie' uit de Nederlandse cabaretgeschiedenis: Wim Sonneveld, Wim Kan en Toon Hermans.

De oprichters van de drumsensatie STOMP, komen met het Lost and Found Ochestra het programma Pandemonium brengen. Hierbij zullen zij muziek maken met behulp van gevonden voorwerpen, een echte sensatie. Choreograaf Bill T. Jones en de Arnie Zane Dancy Company komen met de nieuwe show Story/Time en het al eerder opgevoerde Classic Music Programme, met begeleiding van een strijkoctet.

 
De piste
Verder zal choreografe Conny Jansen speciaal voor het 125-jarig bestaan van Carré een nieuwe voorstelling in de piste laten zien. Wat dat is, is voor nu nog een verrassing. Herman van Veen zal in zijn show Kunt u niet nog eens nummers zingen die samengesteld zijn vanuit het publiek. Brigitte Kaandorp gaat een samenwerking aan met de alles kunnende Wereldband, wat zeker een feest gaat worden, en uit Rusland komt de Stanisavsky Opera het stuk Jevgeni Onegin opvoeren. 

Dit is nog maar een kleine greep uit het programma dat tijdens het volgende theaterseizoen in Carré te zien zal zijn. Naast de vijf maanden waarin de 125 jaar gevierd worden, zullen er in het gehele jaar 2012 speciale projecten en activiteiten plaatsvinden. De maandagavonden van Carré gaan hierin ook een belangrijke rol spelen. In het voorjaar van 2012 zal er een speciale 6-delige DVD-box verschijnen, komt er een tentoonstelling en wordt op 3 december 2012 een geschiedenis boek gepresenteerd.

Voor meer informatie over het Koninklijk Theater Carré kunt u ook een kijkje nemen op de website.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.