Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

22 November 2011

Feel good opening Crossing Border met Smith & Burrows

Smith & Burrows Smith & Burrows Smith & Burrows
Tekst en beeld: Berbera van den Hoek

Bij de aankondiging van Smit & Burrows, het openingsconcert van het Crossing Border festival ging er bij mij niet direct een bel rinkelen. Maar Smith & Burows is een gelegenheidsproject van Tom Smith, de frontman van de Editors en Andy Burrows, voormalig drummer van Razorlight. De heren hebben een kerstcd opgenomen die eind november uitkomt en hoewel ik nog geen idee heb wat ik kan verwachten is het reden genoeg om naar de Koninklijke Schouwburg te gaan.

Het is nog wat vroeg in het jaar maar de kerstsfeer is met een kerstboom en kerststerren al lekker opgebouwd. Op het podium staat verrassend genoeg geen drumstel. Als je de microfoons wegdenkt heb je het idee dat je in de woonkamer zit. De intieme sfeer wordt nog versterkt door de relaxte manier waarop de muzikanten met elkaar omgaan. Smith en Burrows worden ondersteund door Tim Baxter, de producer van de cd, op keyboards, een celliste en muzikaal talent Joe, die mandoline afwisselt met trompet en andere instrumenten.

Smith & Burrows Smith & Burrows Smith & Burrows

Ze beginnen met de cover ' Wonderful Life' en natuurlijk passeren enkele nummers van de Editors en Razorlight de revu. Hierbij wisselen de heren elkaar af achter de piano en met gitaar op een houten kist. Het eerste kippenvel moment komt bij 'The weight of the World', een Editors song in een sobere uitvoering waarbij opvalt hoe veelzijdig de stem van Tom Smith is. Als daarna Andy Burrows het zangstokje overneemt en Tom achter de piano plaatsneemt blijkt hoe ze muzikaal aan elkaar gewaagd zijn. Ze dagen elkaar uit maar bij de Yazoo cover 'Only you' gaat het mis. Tom krijgt een lachbui, stopt met spelen en vraagt of er iemand de piano kan stemmen. Er is geen pianostemmer in de zaal en lachend beginnen ze opnieuw.

Kerst is een tijd van bezinning en terugkijkend op het jaar is voor Tom een van de 'shit things that happened like REM broke up'. Gevolgd door een prachtige uitvoering van 'Half a World Away'.

Het tweede deel van de show gaan de lampjes aan en met zelf geschreven nummers als 'Rosslyn', 'This ain't New Jersey' en 'As the snowflakes fall' is de Kerst echt aangebroken. Met een Merry Christmas na de prachtige afsluiter 'When the Thames froze' verlaten ze het podium.

Niet alle muzikanten komen met dit repertoire weg en het kan tenenkrommend zijn. Toch blijft dit door de muzikaliteit, afwisseling en ontspannen sfeer tussen de muzikanten boeien. Met een smile van oor tot oor kom ik buiten en ben verbaasd dat er nog geen kerstbomenverkoper te vinden is.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.