Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANS, MUSICAL

9 Oktober 2011

Daddy Cool op lijstje spetterende dansmusicals

Daddy Cool Daddy Cool Daddy Cool
Door Bart Stokman en Esther Breeuwse met foto's van Joris van Bennekom

Na de door hun eerder geproduceerde dansmusicals in dit genre Grease,  Footloose en Fame waren de verwachtingen hoog voor Daddy Cool. V&V Entertainment kan Daddy Cool absoluut toevoegen aan het lijstje spetterende dansmusicals. De musical is gebaseerd op de wereldberoemde hits van Boney M en geestelijke vader Frank Farian.

Daddy Cool gaat over een jongetje Sunny die met zijn moeder Pearl in Suriname woont. Zijn moeder heeft hem verteld dat zijn vader al overleden is. Samen verhuizen ze naar Amsterdam, waar buiten het klimaat, de gewoontes ook heel anders zijn. Ze komen te wonen in een appartement in de Bijlmer bij een andere Surinaamse vrouw Linda. Hier ontmoet Sunny op zijn 10de levensjaar een meisje Roos.

Sunny (Ruben Heerenveen) heeft een grote passie voor dans en doet op 25 jarige leeftijd samen met zijn Dance Crew ‘Sunshine’ mee aan een danswedstrijd. Bij deze wedstrijd komt Sunny weer oog in oog met de knappe Roos (Kim-Lian van der Meij) die op dat moment bij de rivaliserende Dance Crew ‘Thunder’ zit waarvan haar vriendje Benny (Alessandro Pierotti) de aanvoerder is. Sunny wordt verliefd op haar en wordt ineens weer geconfronteerd met zijn verleden.  

Ma Baker, de moeder van Roos, is clubeigenaar van Rasputin waar de danswedstrijd gehouden wordt. Wat Sunny nog niet weet is dat zijn moeder Pearl en Ma Baker de moeder van Roos een geheim delen dat de liefde tussen Sunny en Roos zwaar op de proef zal stellen. Tijdens zijn spectaculaire danswedstrijd komt Sunny achter de waarheid over zijn moeder Pearl, Ma Baker en Daddy Cool. Het is niet meer alleen de vraag of Sunny de dance battle zal kunnen winnen, maar vooral of hij voor eens en voor altijd kan afrekenen met het verleden.

Kim-Lian van der Meij speelt de vrouwelijke hoofdrol Roos en doet dat werkelijk geweldig. Haar stem geluid is erg mooi en past perfect bij de liedjes, alsof de muziek en de liedjes van Boney M voor haar op maat zijn gemaakt. Ook op het gebied van dans ziet het er erg goed uit.

Ruben Heerenveen heeft als Sunny de mannelijke hoofdrol en is een opvallende verschijning. Dit komt vooral door zijn erg opvallende ogen. Als publiek is het makkelijk om Ruben Heerenveen en Sunny als één te zien. Snel wordt duidelijk dat ze allebei de passie voor dans delen, want Ruben Heerenveen is een uitstekende danser. Hij leeft zich erg goed in zijn rol in. Samen met Kim-Lian van der Meij is hij duidelijk de ster van de musical. Zijn zang is erg zuiver en een feest om naar te luisteren. Ruben Heerenveen zingt liedjes die aardig verschillen in vocaal geluid, maar alles klinkt loepzuiver en swingt zoals de nummer van Boney M ook doen.

Daddy Cool Daddy Cool Daddy Cool

De grootste tegenspeler van Sunny, de arrogante Benny, wordt gespeeld door Alessandro Pierotti.  Dat Alessandro Pierotti goed kan dansen was onder andere te zien in de Ultimate Dance Battle, maar ook hier laat hij zien dat hij een geweldige danser is. Wat verrassender was is dat hij ook als zanger zeer goed uit de verf kwam in deze musical. Op een gegeven moment heeft hij een solo en laat hij het publiek zien wat hij vocaal in huis heeft.

De rol van Linda, de Surinaamse dame waar Sunny en zijn moeder komen te wonen, wordt erg goed neer gezet door Jetty Mathurin. De rol wordt erg komisch gebracht en dat geeft een vrolijke sfeer. Met een flink Surinaams accent geeft ze haar wijsheden door en heeft ze een belangrijke rol in het verhaal. Aan het einde van de musical kreeg zij ook terecht een flink applaus.

Ook opvallend was de rol van Rogier Komproe. Hij speelde de rol van Razta en viel op door zijn goed getimede grappen. Op momenten waar je het niet gelijk verwachtte kwam hij ineens met een kreet of actie die je gelijk aan het lachen bracht.

Sunny komt veel in aanraking met zijn verleden en dat speelt een belangrijke rol. De manier waarop het geschetst wordt is erg goed. De flashbacks in het verhaal spelen hierin een belangrijke rol. Je ziet het verhaal op sommige momenten wisselen tussen de 10 jarige Sunny en de 25 jarige Sunny. De jonge rollen van Sunny en Roos worden ook erg leuk gespeeld door de nog zeer jonge acteurs. 

Bij het decor wordt goed ingespeeld op de discomuziek van Boney M. Het decor bestaat uit een groot scherm van LED lichten die de omgeving zeer kleurrijk weergeeft. Hierdoor is het podium groot en is er veel ruimte waardoor de dans goed tot zijn recht komt. Om toch wat diepte te creëren in het decor hangt er voor dat scherm een soort gordijn van slierten waar op bepaalde toevoegingen aan het decor geprojecteerd worden. Dit wordt gecombineerd met grote uitschuifbare trappen waar de dansers flink op los gaan.

Daddy Cool is een musical waar dans en zang de boventoon voeren en is een goede opvolger in de reeks dansmusicals geproduceerd door V&V Entertainment. Daddy Cool is een spektakel waar je gegarandeerd vermaakt wordt en de musical begint letterlijk spetterend. Een grote dosis humor en een lekker vrolijk Surinaams sfeertje zal je in deze musical veel plezier doen beleven. Ook al is de muziek van een tijd terug is deze musical ook zeer geschikt voor het  jongere publiek.

Daddy Cool, the musical


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.