Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, VERWACHT

9 September 2011

Brasil Festival Amsterdam - Rijkdommen van modern Brazilië

Brazil Festival

Na succesvolle festivals over India en China organiseert een groot aantal Amsterdamse instellingen op initiatief van Het Concertgebouw in oktober en november 2011 een festival in Amsterdam dat geheel in het teken zal staan van Brazilië. De opening van het festival vindt plaats op 3 oktober 2011 in Het Concertgebouw en wordt voorafgegaan door een manifestatie op het Museumplein.

In het Brasil Festival Amsterdam zullen de vele facetten van de Braziliaanse cultuur worden belicht. In Het Concertgebouw zal de diversiteit van de Braziliaanse muziek over de volle breedte te horen zijn, met de typisch Braziliaanse choro, maar ook met oude muziek, Villa-Lobos, de historie van de Braziliaanse gitaar en Braziliaanse jazz. Het openingsconcert wordt gegeven door de onder Brazilianen befaamde familie Assad en het jonge virtuoze ensemble PianOrquestra.

Door heel Amsterdam zal een enorme diversiteit te vinden zijn aan optredens op het gebied van dans (samba, capoeira, moderne dans en nieuwe stijlen als Bailefunk) en muziek (klassiek, jazz en wereldmuziek). Er zullen tentoonstellingen zijn over fotografie, schilder- en beeldende kunst, geschiedenis, architectuur en eten. Bovendien zal er een breed aanbod zijn aan films, documentaires, workshops en presentaties en er zal aandacht besteed worden aan de uitwisseling en samenwerking tussen Brazilië en Nederland op diverse terreinen.

De deelnemende cultuurinstellingen zijn Het Concertgebouw, het Tropentheater, de Stadsschouwburg Amsterdam, de Melkweg, Paradiso, het Tropenmuseum, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), IDFA, Foam, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het College Hotel, ARCAM, Teatro Munganga, Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Museum Jan van der Togt, Dansmakers Amsterdam, de Roode Bioscoop, Huize Frankendael, de Noorderkerk, het Rijksmuseum, het Bimhuis, het DeLaMar Theater en A Hora do Brasil.

Gekoppeld aan het culturele festival zal er een economisch programma plaatsvinden, in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, VNO-NCW, de Ambassade van Brazilië en de sponsors van het Brasil Festival Amsterdam. Het economische programma heeft tot doel de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Brazilië te bevorderen.

Sponsors van het Brasil Festival Amsterdam zijn: AkzoNobel, KPMG en Rabobank.

Partners van het Brasil Festival Amsterdam zijn de Volkskrant, de Ambassade van Brazilië en het Verkeersbureau Brazilië.

Alle festivalinformatie is te vinden op www.brasilfestival.nl
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.