Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Lowlands, TONEEL

27 Augustus 2011

Songs at the end of the World

Wunderbaum Touki Delphine Wunderbaum Touki Delphine Wunderbaum Touki Delphine
Tekst en beeld Berbera van den Hoek
Gezien: 19 augustus, Juliet, Lowlands

Een ijsvlakte, de indruk van het grote niets, een onbeschreven blad. Toch niet helemaal want op een lichtkrant wordt deze leegheid gerelativeerd. Die vertelt dat het net zo goed een onbewoond eiland kunnen zijn maar de poster was al besteld. Iedereen is 32 of iets ouder of jonger. Songs at the End of the World is een samenspel van acteurscollectief Wunderbaum en muziektheatergroep Toeki Delphine.

Vier spelers en evenzoveel muzikanten gehuld in rode skipakken komen het podium op. De krukken achter de instrumenten worden gevuld. Langzaam wordt de leegte gevuld met muziek, theater en dans. De eerste jeugdherinneringen komen naar boven en de kansen die er waren en niet waren en hoe daar een positieve draai aan wordt gegeven. We worden meegenomen naar de eerste zwemles van Rik Elsgeest en de eerste kus van Marleen Scholten tijdens het schaatsen.

Wunderbaum Touki Delphine Wunderbaum Touki Delphine Wunderbaum Touki Delphine

Mooi is het nummer 'Silent John' over een stille jongen die liever brommers repareert dan naar school gaat. Hij gaat de hele wereld over, heeft nooit rust, is altijd onderweg maar past zich overal aan en redt zich prima zonder opleiding. De voorstelling is goed in balans met ruimte voor prachtige muziek en toneelspel.

Er wordt heen en weer gesprongen tussen de herinneringen en het onderzoekstation op Antarctica; Antarctia nu. De Blauwbilgorgel van Cees Buddingh komt langs en ontroering hoe Wine haar wens in vervulling brengt. 'Mama ik heb gevlogen' maar ze wordt in het ziekenhuis wakker. De metafoor van de pinguin die de andere kant op gaat. 'We take the mountains to the snow'.

Wunderbaum Touki Delphine Wunderbaum Touki Delphine Wunderbaum Touki Delphine

De afsluiting is weer een juweeltje van een song over de vader van de bassist die muzikant wilde worden maar uiteindelijk voor timmerman heeft gekozen. 'He has a dream to fight for'. Een mooie afsluiter van Songs from the End of the World .

'Songs at the End of the World' is een muziektheatervoorstelling die balanceert tussen popconcert en theater. Een prachtige voorstelling waar zowel theater- als muziekliefhebbers bediend worden.


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.