Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: TONEEL, VERWACHT

16 Augustus 2011

Het Britse gezelschap Illyria speelt Shakespeare’s Twelfth Night

Twelfth Night Stichting The English Theatre (STET) kondigt de grootste Shakespeare openluchttoernee in Nederland aan. Gezelschap Illyria speelt Twelfth Night van William Shakespeare in zijn eigen hilarische en authentieke stijl, op prachtige locaties, bij verschillende historische landgoederen en kastelen. De toernee van het fameuze Britse openluchttheater-gezelschap Illyria zal plaatsvinden tussen 25 augustus en 4 september.

Shakespeare van Friesland tot Limburg.

Het gezelschap Illyria speelde in 2001 voor het eerst in Nederland op landgoed Schovenhorst en vanaf 2006 bij de Oranjerie van Kasteel Duivenvoorde. Vanwege het succes, warme belangstelling en applaus werden de kastelen Heeswijk en Keppel in 2007 en 2008 aan de speellijst toegevoegd. En dit jaar speelt Illyria ook op Epemastate en Kasteel Hoensbroek. Daarmee kunnen theaterliefhebbers van Friesland tot Limburg hun hart ophalen bij eersteklas Engelstalig theater.

Landelijke en Britse picknick

Met een picknick kleed en een mand; voorafgaand aan de voorstellingen is het mogelijk om in landelijke en Britse stijl te picknicken in de tuinen van de landgoederen. Pikant detail: de voorstelling gaat altijd door, ongeacht de weersomstandigheden (tenzij er gevaar is voor de bezoekers).

Het gezelschap Illyria

Illyria is in 1991 opgericht door Oliver Gray, die nog steeds de inspirerende kracht achter het Britse gezelschap is. Illyria is een van de oudste en meest gerenommeerde openluchtgezelschappen in Groot-Brittannië. De interpretaties van Oliver Gray, algemeen erkend als één van de grote Shakespeare-kenners in Groot Britannie, worden geroemd op hun authenticiteit. Twelfth Night wordt gespeeld op basis van de teksten van de First Folio, met een zeer geroutineerde Shakespeare cast, beroemd vanwege hun prachtige dictie. Met een voorstelling van Illyria worden bezoekers teruggebracht naar het 16e eeuwse Groot Brittannië van William Shakespeare. De stukken worden in hoog tempo op een eenvoudig podium gespeeld met een cast van maximaal zes acteurs die alle personages voor hun rekening nemen.

The English Theatre

Stichting The English Theatre (STET) is vanaf 2006 betrokken bij de tournees van Illyria in Nederland. STET is een kleine theaterorganisatie die naast de openluchttournee van Illyria kleinschalige Engelstalige theaterproducties vanuit de hele wereld op spannende locaties en in kleine theaters naar Nederland haalt. Het overgrote deel van het programma van The English Theatre vindt plaats in Den Haag, waar een grote internationaal georiënteerde gemeenschap is van zowel Nederlanders als niet-Nederlanders.

De Partners

STET werkt in deze Shakespeare tournee samen met:

Landgoed Schovenhorst, Putten, Veluwe          3 & 4 september
Kasteel Duivenvoorde, Voorschoten                25, 30 & 31 aug 1 & 3 sept
Kasteel Heeswijk, Heeswijk-Dinther               24 augustus
Kasteel Keppel, Laag Keppel                          28 augustus
Epemastate, IJsbrechtum - Sneek                   4 september
Kasteel Hoensbroek – Hoensbroek                  26 & 27 augustus

EXTRA! Fantastic Mr Fox – Roald Dahl

Naast de voorstelling Twelfth Night zal bij Kasteel Duivenvoorde (1 en 3 sept) en op landgoed Schovenhorst (4 sept) ook de familie voorstelling Fantastic Mr Fox, gespeeld worden. Een heerlijke voorstelling voor jong en oud van deze Roald Dahl - klassieker.

Gezelschap en tournee-organisatie:

www.illyria.uk.com
www.theenglishtheatre.nl
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.