Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, JAZZ

14 Augustus 2011

Hugh Masekela still going on strong

Hugh Masekela Hugh Masekela Hugh Masekela
Tekst en beeld: Eric van Nieuwland (klik voor vergroting)

Robeco Zomerconcerten in het Concertgebouw in Amsterdam laat ook dit jaar weer een keur van wereldmuziek en jazz langskomen in het Concertgebouw. De 72e jarige Hugh Masekela is een Afrikaanse grootheid op muziekgebied. De uit Zuid Afrika stammende Hugh Ramapolo Masekela speelt al ruim 50 jaar trompet en zingt protestliederen in het Afrikaans en Engels. In Nederland had hij in 1984 een bescheiden hit met "dont go lose it baby" welke opnieuw bekend werd tijdens het WK voetbal in 2010.

Hugh Masekela weet na een opwarming van afwisselend instrumentale en Afrikaanse nummers het publiek in het concertgebouw in beweging te krijgen door actief mee te zingen en daarna zelfs een klein dansje te wagen. Het publiek tijdens deze Zomerconcerten bestaat uit opvallend gemengd publiek van jong en oud en sjiek tot hip. Zelf verdwaalde toeristen weten met oehs en aaahs het concertgebouw te betreden en te luisteren naar een artiest die misschien volledig onbekend. De akoestiek is natuurlijk ook superieur in het Concertgebouw.

Hugh Masekela Hugh Masekela Hugh Masekela

Als Hugh een indrukwekkend nummer over mensen die op de trein, van verschillende Afrikaanse landen naar het beloofde land Zuid Afrika inzet zijn de zachtste keelklanken en gezang ondersteund met af en toe een druk op de pianotoets te horen. Naast de serieuze toon over het nog altijd aanwezige rassenverschil en armoede in Afrika is er ook ruimte voor grappen en grollen als de bandleden worden voorgesteld.

Na een laatste toegift verlaat het publiek dan ook tevreden de zaal na een mooie avond, ook al werd de hit "don't go lose it baby" niet gespeeld het was geen gemis!


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.