Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ

19 Juli 2011

Baas invites Lievestro & Goudsmit

Baas invites Lievestro en Goudsmid Baas invites Lievestro en Goudsmid Baas invites Lievestro & Goudsmit
Tekst en beeld Michiel Fokkema (klik voor vergroting)

Gezien: Reinier Baas, Stefan Lievestro, Anton Goudsmit,
Datum: 15 Juli 2011 Robeco zomerconcert Concergebouw Amsterdam.

Reiner Baas is jong, net van het conservatorium af en buitengewoon getalenteerd. Zo stond hij in 2010 in de finale van de Deloitte Jazz Award. Hij studeerde af met een 10 en werd toen al geroemd om zijn durf, muzikaliteit en unieke identiteit. Durf heeft hij zeker om Anton Goudsmit uit te nodigen voor een concert. Anton Goudsmit is een van de beste jazz musici in Nederland en waarschijnlijk wel de beste jazz gitarist in Nederland. Hij won onder andere de VPRO/Boy Edgarprijs 2010. Stefan Lievestro studeerde in 1989 cum laude af op de bas aan het conservatorium van Hilversum. Daarna studeerde hij in New York en won hij verschillende prijzen. Hij is een graag geziene gast in de studio en speelde met verschillende jazz grootheden.

Voor een eenmalig concert is dit op zijn zachts gezegd een gedurfde setting met 2 gitaren en bas. Het publiek in de kleine en intieme koorzaal van het Concertgebouw is dan ook voor het concert al lichtelijk opgewonden over wat komen gaat.

Baas invites Lievestro en Goudsmid Baas invites Lievestro en Goudsmid Baas invites Lievestro & Goudsmit

Ze beginnen met een zomers getint vrolijk stuk waarin al snel blijkt dat ondanks dat dit een eenmalig optreden is ze perfect unisono kunnen spelen. Het stuk is geschreven door Stefan en heet "Land in zicht". Als Reinier aan Stefan vraag waarom het zo heet, antwoordt Stefan "Zomaar".

Gelijk blijkt ook dat het hier niet gaat om een gevecht of een wedstrijd tussen beide gitaristen. Ze geven elkaar ruimte en begeleiden elkaar waar nodig. Vervolgens worden er verschillende nieuwe en een paar bestaande werken gespeeld. Allemaal op een versassende en zeer nauwkeurige manier. De nummers varieren van zacht melodisch tot swingend tegen rock aan. Hoewel Anton Goudsmit duidelijke meer ervaring heeft doet Reinier nauwelijks voor hem onder. Waar Anton wat rauwer en meer gearticuleerd speelt is Reinier meer lyrisch en zachter. Letterlijk zachter. Soms lijkt het wel of hij zijn versterker niet aan heeft staan. Uiteindelijk sluiten ze af met een toegift: "All the things you are".

Een unieke avond met een uniek trio die hopelijk toch vaker samen gaan spelen in deze bezetting. Een ding is zeker:Reinier Baas is een talent waar we zeker meer van gaan horen. 


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.