Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

15 Juli 2011

Veel greatest hits op Bospop zaterdag

 Ringe Starr Roxette Anouk
Tekst en beeld Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Op de zaterdag valt gelijk op dat het terrein een stuk voller is dan op vrijdag. Dat is niet zo verwonderlijk want er staan een aantal publiekstrekkers geprogrammeerd op een van de leukste kleinschalige popfestivals van Nederland. Ringo Starr and his All Star Band. Roxette, Rodger Hodgson en Anouk. Vroeg in de middag treedt pak ik de draad weer op bij KT Tunstall op het hoofdpodium. Een lekker fris, poppy en ongecompliceerd begin van de tweede festivaldag.

Hij is een legende, is jarig en heeft de crème de la crème om zich heen verzameld voor zijn All Stars Band. Niemand meer dan Ringo Starr komt het hoofdpodium op. Het is zondermeer indrukwekkend deze ex-Beatle in levende lijve te zien. Zodra hij als frontman van de band begint te zingen verdwijnt deze euforie even. Er is een reden dat hij bij de Beatles achter het drumstel zat. Zingen is helaas niet zijn sterkste punt en de presentatie is wat houterig. Als hij na 2 nummers achter het drumstel gaat zitten en de zang aan anderen laat blijkt ineens de ervaring en kwaliteit van de All Stars. Hoogtepunt is het prachtige 'Broken Wings' door Richard Page (Mister Mister) en het is aangenaam toeven op een vol veld waar iedereen uit volle borst over een gele onderzeeboot zingt.

Brian Setzer Rockabilly Riot Rodger Hodgson KT Tunstall

Brian Setzer Rockabilly Riot begint met onvervalste rockabilly. Hij is wat ouder geworden maar de vetkuif is nog in tact en de gifgroene gitaar en driedelig pak maken het plaatje compleet. Hij heeft een verassing in petto als na enkele nummers de muzikanten die hem ondersteunden weglopen en plaats maken voor de complete Stray Cats met het feest der herkenning van Runaway Boys, Stray Cats Strut en als toegift Rock this Town.

Voor het hoofdpodium hebben zich veel Roxette fans verzameld die al van zich laten horen voordat de band opkomt. Zangeres Marie Frederikson is genezen van een hersentumor en het is knap dat ze er weer staat. De blonde, magere zangeres is jammer genoeg een schim van wat ze ooit geweest is. Door de chemo haar motoriek aangetast en ook de hoge noten haalt ze niet meer. Heel knap is hoe de andere bandleden dit opvangen. Per Gessle ontpopt zich tot frontman en trekt de aandacht naar zich toe zodat Frederikson zich op het zingen kan concentreren. Tegelijkertijd realiseer je hoeveel hits deze band heeft gehad in de jaren 90. Alles komt voorbij; Dress for Succes, It's over now, Listen to your Heart, The Look en ga zo maar door. Frederikson blijft lachen maar ik twijfel of het ze het echt naar haar zin heeft. Het komt te geforceerd over en het lijkt alsof ze met zichzelf aan het vechten is. Het is een optreden wat ik met gemengde gevoelens beleef.

Greg Allman Ringo Starr All Stars Band Rodger Hodgson

In de drukke tent is blueslegende Greg Allman is door het grote Hammond orgel helaas aan het oog onttrokken voor het publiek. Dat is ook het enige minpuntje van het optreden verder is het genieten van deze muzikant die je de blues tot in je tenen laat beleven.

De tent puilt uit zijn voegen voor 'the voice of Supertramp' Rodger Hodgson. Het is een genot om deze man te zien genieten van het optreden. Hij begint met dat hij maar een uur heeft om zoveel mogelijk nummers te zingen en dat hij daarom het praten achterwege laat. Hij wisselt af tussen keyboard en gitaar, het podium is aangekleed met planten en hij heeft een goede band meegenomen. En wat een feest om de Supertramp hits in alle glorie voorbij te zien en horen komen. School, The Logical Song, Who I am. Hij speelt zelfs een kwartier langer dan het uur waar hij voor komt en de tent wordt afgebroken.

Ringo Starr Rodger Hodgson Anouk

Anouk op het hoofdpodium laat zich weer eens van haar nukkige diva kant zien. Ze heeft een probleem met haar oortjes en dat laat ze merken. Jammer want met haar ervaring zou ze dit professioneler kunnen oplossen. Bij vlagen laat ze zien wat ze in huis heeft en dat ze een van de beste Nederlandse zangeressen is. Een prachtige lange versie van Mothers World. Nobodies Wife en Lost waar ze live echt iets aan toevoegt en natuurlijk wat nieuwe nummers van haar laatste cd. Na nog geen uur spelen zegt ze onverwacht tot ziens om niet meer terug te komen. Het publiek in opperste verwarring achterlatend wachtend op de toegift die niet meer komt.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.