Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

11 Juli 2011

Veel podiumspektakel op de Bospop vrijdag

Foreigner The Faces Gianna Nannini
Door Maarten Grootendorst en Berbera van de Hoek,

foto's Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

De 31ste editie van Bospop in Weert telt dit jaar drie dagen en daarom sluiten we vrijdag aan in de vakantie uittocht in de randstad. Hierdoor gaan helaas de eerste acts aan onze neus voorbij maar gelukkig net op tijd voor Gianna Nannini. Ik moet toegeven dat ik erg nieuwsgierig ben naar dit optreden. Het is een tijdje stil geweest rond deze zangeres die vorig jaar voor het eerst moeder geworden is. Maar ze is er weer helemaal.

Ze heeft net een nieuw album uit en op het podium is het ongelooflijk hoeveel energie en plezier deze 55-jarige Italiaanse rockzangeres uitstraalt. Van een Italiaans/Engelse versie van 'Bobby McGee' die zo mogelijk nog meer rockt dan het origineel naar het aanstekelijke 'Fotoromanza' en haar laatste single 'Ogni Tanto'. Verrassend is de Italiaanse klassieker 'Volare' die iedereen ook buiten Italië wel kan meezingen. Na een klein begin mondt dit uit in een moderne rockversie met veel bas. Het inmiddels toegestroomde publiek komt op stoom en zingt weliswaar wat aarzelend mee. Een mooi begin van een festivaldag.

The Faces Foreigner Journey

Met wat gemengde gevoelens ga ik naar Foreigner. Van het optreden wat ze twee jaar geleden gaven was ik niet erg onder de indruk. Dat concert liep niet, wat vooral veroorzaakt werd door de lange pauzes. Hoe anders is dat nu. Zanger Kelly Hansen rockt, springt, duikt het publiek in, is goed bij stem en er is interactie tussen de bandleden. De setlist zit goed in elkaar met een mooie afwisseling tussen stevig en onbekender werk en ballads. Ze trappen bijvoorbeeld af met het niet zo voor de hand liggende 'Double Vision' waarmee de sfeer er al goed inkomt en ze het publiek meekrijgen.

Tijdens 'Cold as Ice' duikt Hanson het publiek in om talloze handen van de fans die vooraan staan te schudden. Uiteraard komen ook de bekende ballads zoals 'I want to know what love is' voorbij. Dit is zeker niet voor iedereen het favoriete nummer maar omdat het gevolgd wordt door een gitaarsolo waar Mick Jones schittert is de balans snel gevonden. Als afsluiter spelen ze een mooie lange versie van 'Juke Box Heroes' en Foreigner is dit keer een van de verassingen op Bospop.

Journey Gianna Nannini Journey

Op het hoofdpodium stellen enkele veteranen uit de muziekgeschiedenis zich op. The Faces in bijna originele bezetting met Ron Wood, Kenny Jones en Ian McLagan. De heren op het podium die de 60 nog niet zijn gepasseerd zijn bassist Glen Matlock (Sex Pistols), zanger Mick Hucknall (Simply Red) en Jessie Wood (zoon van). Het siert de band dat ze voor zanger Hucknall gekozen hebben dan voor een jonge Rod Steward uitvoering. Hij heeft natuurlijk een typische stem en het is wel even wennen maar het past wel bij de muziek. Hucknall is een stuk losser op het podium dan dat hij met Simply Red was. Hij en de andere bandleden hebben er zichtbaar plezier in en de Faces klassiekers zijn lekker in het gehoor liggende nummers om van te genieten in het gras onder het genot van een biertje.

 Vaak verliest een band zijn kracht als de lead-zanger vertrekt en ook bij Journey heeft het vertrek van Steve Perry in het verleden hun parten gespeeld. Maar sinds Arnel Pineda door Neal Schon van YouTube geplukt is heeft de band weer een waardige opvolger die met zijn stem Steve Perry behoorlijk weet te benaderen.

Journey Foreigner Texas

Het energieke optreden van Arnel werkt aanstekelijk op het publiek die zeker bij de oudere nummers enthousiast reageert. Bij de nieuwe nummers van de juist uitgebrachte cd Eclipse verslapt de aandacht van het publiek wat zonde was om dat tijdens de finale van het optreden weer een rij hits langskwam. Ondanks dit minpuntje was, mede dankzij de energieke Arnel en kenmerkende gitaarriffs van Neal Schon het een feest van de herkenning.

Het programma in de tent wordt afgesloten door Texas in een volle tent. Deze Schotse band heeft niet heel veel albums en hits op hun naam staan maar bestaan toch al weer 25 jaar. Zangeres Sharleen Spiteri kondigt met een mooi Schots accent de goed in het gehoor liggende liedjes aan met als topper de Elvis Presley klassieker 'Suspicious Minds' waarbij ze alles uit kast halen.

De afsluiter op het hoofdpodium is vanavond Joe Cocker. De goede man moet het niet hebben van zijn podiumpresentatie. Hij beweegt zich wat houterig en blijft voor de microfoon staan en ook zijn stem komt wat langzaam op gang. Toch is het heel indrukwekkend om te zien en alle bekende nummers passeren de revue. Een mooie afsluiter van de eerste Bospop dag.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.