Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, VERWACHT, POP-ROCK, JAZZ

2 Juli 2011

Hoor de zomer tijdens de Robeco Zomerconcerten

Robeco Zomerconcerten

ELLEN TEN DAMME, COR BAKKER EN EDSILIA ROMBLEY
ERIC VLOEIMANS, QUIRINE VIERSEN EN ENRICO PACE
TIJDENS DE ROBECO ZOMERCONCERTEN

Luister...hoor de zomer!

De 23e editie van de Robeco Zomerconcerten brengt dit jaar weer een prachtig en gevarieerd aanbod aan muziek in Het Concertgebouw in Amsterdam. Tussen 1 juli en 31 augustus staan 86 concerten gepland. Een keur aan vermaarde nationale en internationale solisten, ensembles en orkesten zal de revue passeren. Zo staat jazz trompettist Eric Vloeimans maar liefst drie maal geprogrammeerd, evenals celliste Quirine Viersen. Ellen ten Damme verrast op 13 augustus met nieuw Nederlands repertoire en is er op 20 augustus een ‘Tribute to Motown’ met Edsilia Rombley en Cor Bakker. De mix van klassiek, pop, jazz en wereldmuziek staat garant voor vele muzikale zomeravonden.

Jazzperformer Eric Vloeimans opent de Robeco Zomerconcerten met een ode aan de filmmuziek, tijdens de Robeco Summer Night op 2 juli. Hij siert daarna nog twee avonden het podium met verrassende kopercombinaties. Op 20 juli pakt hij samen met zijn trompetkameraden Peter Masseurs, Colin Benders (a.k.a. Kyteman) en de Marinierskapel uit. En op 28 augustus speelt Eric Vloeimans jazz, klassiek en pop met het Paradiso Orchestra met gasten Jörgen van Rijen en Tania Kross.

Er zijn dit jaar drie kansen om de internationaal befaamde celliste Quirine Viersen in actie te zien. Op 18 juli tijdens een Brits feestje met onder andere Waltons Celloconcert en Elgars Enigma-variaties met het Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard. Met twee muzikale geestverwanten grasduint ze op 3 augustus in het uitgebreide repertoire voor pianotrio’s in de Kleine Zaal. Op 25 augustus staan Dvo?áks Celloconcert en werken van Brahms met het Residentie Orkest op het programma.

Pianovirtuoos Enrico Pace, al jaren favoriet in de Meesterpianistenserie, komt deze zomer maar liefst vier keer aan bod. Onder andere op 17 juli met het Pianoconcert van Grieg.

Ze is een gevierd zangeres, actrice en circusartieste. Ellen ten Damme heeft de naam mooi en uitdagend te zijn, maar als het er op aan komt is ze vooral veelzijdig en buitengewoon getalenteerd. In 2009 voegde ze een nieuw hoofdstuk aan haar carrière toe en bracht ze met Durf jij? voor het eerst een Nederlandstalige cd uit met teksten van dichter Ilja Leonard Pfeijffer. Bovendien gaf ze haar Nederlandstalige avontuur cachet door in samenwerking met de 3J’s Wat is dromen? op te nemen en voor het eerst een nummer één-hit te scoren. Tijdens haar concert op 13 augustus verrast ze met gloednieuw Nederlandstalig repertoire, deels wederom in samenwerking met Pfeijffer.

Op 20 augustus brengt zangeres Edsilia Rombley met pianist Cor Bakker een ‘Tribute to Motown’. Ze brengen een small bigband en backing vocals mee en gaan weer even terug naar de swingende gloriedagen van ‘Motown’.


KLASSIEK

Het Classic fm concert op 4 juli wordt één groot Barokfeest met het European Brandenburg Ensemble onder leiding van klavecinist/dirigent Trevor Pinnock en sopraan Nuria Rial.

Aan het begin van het zomerseizoen, op 8, 9 en 10 juli, staat traditiegetrouw de Mozart Driedaagse geprogrammeerd.

Nederlands vioolwonder Simone Lamsma is op 13 juli te bewonderen in Sjostakovitsj’ Eerste vioolconcert, en na de pauze brengt Orchestre de la Suisse Romande de Vierde symfonie van Sibelius.

Op 27 juli is het tijd voor Bach’s Hohe Messe door de Rheinische Kantorei en Das Kleine Konzert. Een van de meest indrukwekkende religieuze monumenten ooit geschreven.

Onder leiding van maestro Jaap van Zweden brengt het European Union Youth Orchestra op 9 augustus Bruckners Vierde symfonie en Janá?eks Sinfonietta.

Pieter Wispelwey is een graag geziene gast in de Grote Zaal. Hij krijgt op 11 augustus gezelschap van het energieke jonge talent uit het JeugdOrkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel. Na de pauze hoort het publiek een machtig stuk: Mahlers Eerste symfonie.

Altijd een hoogtepunt in de zomer, is het Koninklijk Concertgebouworkest, deze zomer onder andere op 29 augustus. Dirigent Andris Nelsons heeft de hoofdrol in een vorstelijk programma.


JAZZ

Madeline Bell sings Ray Charles: Madeline Bell en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengen een eerbetoon aan Ray Charles. Rauw, doordrenkt van drama en emotie, maar altijd swingend. Op 23 juli in de Grote Zaal.


WERELDMUZIEK

Dulce Pontes en haar hartverwarmende mix van Portugese folk en pure fado valt te beleven op 10 augustus.

Trompetlegende Hugh Masekela is de personificatie van de muzikale strijd tegen apartheid en de grondlegger van de Zuid-Afrikaanse jazzscene. Hij kreeg uit de hele wereld aanbiedingen maar hij komt op 12 augustus naar Het Concertgebouw!

Alle Robeco Zomerconcerten zijn zomers geprijsd en eromheen vindt een keur aan activiteiten plaats zodat het voor een breed publiek aantrekkelijk is om kennis te maken met muziek in Het Concertgebouw. Zo zijn er concertinleidingen, meet & greets (Zomerontmoetingen) met artiesten, elke vrijdagavond live muziek of een DJ in het Robeco Zomercafé na afloop van de concerten, rondleidingen door Het Concertgebouw, speciale concerten voor kinderen en kan er duurzaam gedineerd worden in de Spiegelzaal voorafgaand aan de concerten.

Voor een overzicht van alle activiteiten en het boeken van kaarten: kijk op www.robecozomerconcerten.nl


Robeco Zomerconcerten

Het Concertgebouw – Amsterdam

Van 1 juli t/m 31 augustus 2011

Tickets: van € 12,- tot € 57,- (excl. servicekosten)

Kaartverkoop via www.robecozomerconcerten.nl, telefonisch via de Concertgebouwlijn 0900-6718345 (EUR 1,- per gesprek, bereikbaar dagelijks van 10.00 – 17.00 uur) of aan de kassa van Het Concertgebouw (ma t/m vr 13.00 - 19.00 en za en zo van 10.00 – 19.00 uur). Vanaf 19.00 uur alleen kaartverkoop voor de concerten van die avond. Voor het reserveren van een tafeltje in de Spiegelzaal of het deelnemen aan een van de vele activiteiten, kan contact worden opgenomen met de Concertgebouwlijn 0900-6718345, dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.