Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: LOCATIETHEATER, OEROL

23 Juni 2011

Vanaf nu heet je Pjotr door Via Berlin i.s.m. Ragazze Kwartet

Vanaf nu heet je Pjotr (foto Mieke Kreunen) Vanaf nu heet je Pjotr (foto Peter Rillema) Vanaf nu heet je Pjotr (foto Mieke Kreunen)
Door Mieke Kreunen met foto's van Peter Rillema en Mieke Kreunen

Op de Zandafgraving de Wulp druipen de bomen nog na van de regenbui die het eerste deel van de ochtend viel maar hoe dichter we naar 11.00 uur komen (de aanvangstijd van de voorstelling), hoe mooier het weer wordt. Als de voorstelling begint schijnt de zon.

Plaats van handeling is een geïmproviseerd naaiatelier. Terwijl de mannen zich aan het front letterlijk doodvechten, blijft er voor de vrouwen niet veel anders over dan de eindeloze stroom kleding van oorlogsslachtoffers geschikt te maken voor hergebruik.

De nieuwe vrouw die aankomt kan zich niet zo gemakkelijk neerleggen bij het monotone, hard werkende bestaan waar ze ongewild in is terecht gekomen. Ze wil terug naar haar dochtertje dat ze heeft moeten achterlaten en om wie ze zich bezorgd maakt. Voor haar eigen veiligheid heeft ze het kind verteld dat ze net moet doen alsof ze een jongetje is en haar ingeprent: "Vanaf nu heet je Pjotr, zorg alleen dat ze je niet zien plassen".

Vanaf nu heet je Pjotr (foto Mieke Kreunen) Vanaf nu heet je Pjotr (foto Mieke Kreunen) Vanaf nu heet je Pjotr (foto Mieke Kreunen)

De komst van de nieuwe vrouw brengt iets te weeg bij de andere vrouwen in het atelier. De zinloosheid van wat ze doen begint zijn tol te eisen. De ene stapel is nog niet weggewerkt of de volgende lading kleding komt er al weer aan. Kleding van mannen wiens namen in de labels genoemd staan. Ze nemen er niet langer genoegen mee.

Met Een mond vol zand maakte Via Berlin hun eerste voorstelling op Oerol. Dit jaar komen Dagmar Slagmolen en Rosa Arnold wederom met een pareltje van een voorstelling. Het Ragazze Kwartet, waar Rosa Arnold deel van uitmaakt, zorgt voor het muzikale deel van de voorstelling.

'Vanaf nu heet je Pjotr' is een aangrijpende voorstelling met een universeel thema waarin muziek en tekst elkaar prachtig versterken. Nadat de laatste klanken in het bos zijn verstomd zit menigeen op de tribune met een brok in de keel. Wat een kwaliteit bij deze jonge mensen! Maar wat goed ook dat ze zo fantastisch worden begeleid door 'oude' rotten in het vak zoals Ria Marks, die de regie voor haar rekening nam.

Vanaf nu heet je Pjotr (foto Mieke Kreunen) Vanaf nu heet je Pjotr (foto Peter Rillema) Vanaf nu heet je Pjotr (foto Mieke Kreunen)

Het is ongelooflijk belangrijk dat jonge theatermakers goed worden begeleid zodat ze zich echt kunnen ontwikkelen en dit soort topvoorstellingen kunnen maken! En dit gaat allemaal op de schop als de plannen van dit kabinet doorgaan. 't Zou toch eeuwig zonde zijn als voorstellingen als dit zouden verdwijnen?

Concept: Dagmar Slagmolen (tekst) en Rosa Arnold (muziek)
Spel en muziek: Dagmar Slagmolen, Hanneke Last, Rosa Arnold, Jeanita Vriens, Annemijn Bergkotte, Geneviève Verhage
Regie: Ria Marks
Muzikale begeleiding: Sytze Pruiksma


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.