Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: OEROL, Opium

18 Juni 2011

Documentaire 30 jaar Oerol

Opium op Oerol

Hoe is het Oerol festival ontstaan en wat betekent het voor theatermakers en muzikanten? Die vraag wordt ruimschoots beantwoord in de 45 minuten durende special over 30 jaar Oerol. Oprichter en bedenker Joop Mulder werd een jaar lang gevolgd tot aan de opening van de 30ste editie op 17 juni 2011.

Joop Mulder spreekt openhartig over de beginjaren en hoe het festival tegen de klippen op uitgroeide tot vruchtbare kraamkamer van theatertalent. Aan de hand van prachtig archiefmateriaal en gesprekken met bekende theatermakers toont de special een rijk beeld van dit unieke locatietheaterfestival van Nederland.

In de afgelopen dertig jaar kregen tal van (inter)nationale theatergroepen, musici, kunstenaars en makers de kans het eiland van Terschelling als podium te gebruiken. Elke plek bood hen inspiratie en onbeperkte mogelijkheden; ruige duinpannen, verlaten stranden, oude schuurtjes of de kroeg. Joop Mulder blikt terug met cabaretière Brigitte Kaandorp, acteur Peter Tuinman en theatermaker Sanne Vogel. Zij bezoeken de plekken waar hun voorstellingen furore maakten.

Documentaire 30 jaar Oerol

Het visuele spektakelstuk Peer Gynt met Peter Tuinman, de kroeg waarin Brigitte haar opkomst maakte en het meertje waar de toen 16-jarige Sanne Vogel, illegaal, haar eerste voorstelling toonde. Ook de zangeressen Wende Snijders en Nynke Laverman zijn schatplichtig aan Oerol. Want zou de theatrale aanpak van Wende Snijders en de Friese Fado van Nynke Laverman bestaan zonder het festival van Joop Mulder? En hoe ziet de toekomst van de broedplaats voor jong theatermakers eruit door de aanstaande bezuinigingen. Heeft Oerol nog toekomst?

30 Jaar Oerol, zondag 19 juni, om 17.00 uur en 23.30 uur bij de AVRO op Nederland 2.

Het Oerol festival is van 17 t/m 26 juni en over Opium op Oerol kunt u hier alles lezen.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.