Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Opium, OEROL

16 Juni 2011

Opium Radio vanaf Oerol

Opium op Oerol

OPIUM, het kunst- en cultuurprogramma van de AVRO op Radio 1 is elke zaterdag te horen van 14.30-16.30 uur. Opium komt deze week vanaf het Oerol festival op Terschelling. Publiek is van harte welkom in het hotel van Stayokay, ’t Land 2 op West-Terschelling.

Op Zaterdag 18 juni 2011 van 14.30-16.30 uur staat het volgende op het programma:

 • muziek van Typhoon. Zijn experimentele houding en inventieve stijl leverden hem al een zilveren harp op. Een denker, poëet en schrijver, maar vooral een graag geziene rapper.
 • Actrice Johanna ter Steege speelt de monoloog Hiroshima mon amour, de met een Oscar bekroonde liefdesgeschiedenis van Marguarite Duras. Een Franse actrice beleeft in het naoorlogse Hiroshima een overspelige liefde van een nacht met een Japanse architect. Karina Kroft regisseert de voorstelling in een manege in Hoorn. Kroft maakte twee jaar geleden ook al een voorstelling op Oerol: Midzomernachtsdroom.
 • Verder aandacht voor de voorstelling Oedipus in Egypte van Theatergroep Nieuw. De voorstelling belooft een interculturele dialoog tussen de mythe van het westen en de identiteit van het oosten te worden. De regie is in handen van Sabri Saad El Hamus. Na Oerol speelt de voorstelling op het Over het IJ Festival, vanaf 8 juli.
 • In de voorstelling Dames en Heren spelen Raymond Thiry en Martin Hofstra twee variétéartiesten die zichzelf opnieuw moeten uitvinden nadat hun sterkste act – de hond Randy – doodgaat. Het wordt een stroeve zoektocht waarin Hofstra en Thiry het publiek verrassen met bijzondere theatrale vondsten.
  Poldergipsy, nederklezmer en boerenbalkan; het zijn allemaal omschrijvingen die van toepassing zijn op de band Klavan Gadjé. Dit jaar staat de band voor het eerst officieel op Oerol. Eerder traden ze al op  bij wijze van een guerrilla op bij het festival.
 • Twee jaar geleden maakten ze met Een mond vol Zand de hit van Oerol. Dit jaar zijn actrice Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold terug met Vanaf nu heet je Pjotr. Deze voorstelling speelt in een geïmproviseerd naaiatelier waar een kleine groep vrouwen weet te ontkomen aan een oorlog die door mannen gevoerd wordt. Na verloop van tijd proberen de vrouwen te ontkomen aan de zinloosheid van hun leven.

Verder nog live verslag en reportages van verslaggevers Botte Jellema en Jeroen Wielaert.  

Presentatie: Hans Smit 
Samenstelling:
Ans van de Weerdhof

Het Oerol festival is van 17 t/m 26 juni en over Opium op Oerol kunt u hier alles lezen.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.