Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

16 Juni 2011

Mooie show van Asia in Het Paard

Asia Asia Asia
Door Berbera van den Hoek, foto's David Baird (klik voor vergroting)

In 1982 waren ze er ineens met de hit 'Heat of the Moment' en 'Only Time Will Tell'. We hebben het over Asia. De eerste superband geformeerd door John Wetton, Steve Howe, Geoff Downes en Carl Palmer, muzikanten uit bekende progressieve rock bands zoals King Crimson, Yes en Emerson, Lake & Palmer).In de jaren 80 zijn er nog twee albums uitgekomen en daarna hebben ze in wisselende bezetting een aantal albums gemaakt die het commerciële succes van het debuut niet konden evenaren. Het lijkt wat stil geworden rond de band maar niets is minder waar. De heren van weleer uit de oorspronkelijke bezetting hebben de laatste jaren weer twee juweeltjes van albums afgeleverd Phoenix en Omega en met hun Omega tour doen ze in Den Haag het Paard van Troje aan.

Als ik de grote zaal inkom is deze tot mijn verbazing maar voor de helft gevuld met een voornamelijk mannelijk publiek. Bombastische klanken van de derde symfonie van Saint Saens luiden om half negen in de opkomst van de band in. Dit gaat naadloos over in 'I Believe' een track van hun laatste album.  Als ze daarna 'Only Time Will Tell' inzetten wordt wordt duidelijk dat deze avond  de muziek van drie decennia Asia door elkaar heen lopen. John Wetton is goed bij stem en het geluid is strak. Een mooie lichtshow, graphics en filmbeelden op de achtergrond maken het geheel compleet.

Asia Asia Asia

Na 'Through my Veins' geeft Wetton het podium aan Howe voor een prachtig gitaarsolo. Het publiek is deze avond opvallend stil en wie tijdens de solo zijn mond open durft te doen krijgt gelijk sstt te horen. Na de solo komen Palmer en Wetton terug en samen zetten ze ‘Don’t Cry’ in. De zaal komt weer los en klapt enthousiast mee. Met symfonische klanken aan het eind van het nummer komen de andere bandleden weer het podium op. Er is ook ruimte voor emotie met de volgens Wetton' tearjerker 'The Smile Has Left Your Eyes'. Wetton heeft dit ooit zelf geschreven om over een verloren liefde heen te komen. Met mooie Franse filmbeelden op de achtergrond is dit inderdaad een mooie tranentrekker.  Kippenvel tijdens de anti-oorlogssong 'Wildest Dreams' dat wordt versterkt door oorlogsbeelden. Toch is een van de hoogtepunten van het concert voor mij  ‘An Extraordinary Life’ van hun een na laatste album Phoenix. Persoonlijk vind ik dit een van hun mooiste nummers.

De set wordt afgesloten met een spetterende drumsolo en het lekker in het gehoor liggende 'Sole Survivor'.  De heren komen terug voor de toegift. De wereldhit van ooit 'Heat Of The Moment' en het publiek gaat voor de laatste keer enthousiast mee.

De reis door heden en verleden van Asia is het recept voor een mooie avond.


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.