Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, DE PARADE

11 Juni 2011

Parade op pad met Reizende Schouwburg

Burlesque Express ZAP ZAP The Freak - Celluloid Fever
Foto's van De Parade 2010 van Mieke Kreunen

Theaterfestival de Parade reist deze zomer voor de 21e keer door Nederland en bouwt in iedere stad een geheel zelfvoorzienend dorp met tientallen tenten, een tijdelijke camping voor medewerkers en artiesten en dit jaar ook een Reizende Schouwburg. In deze nieuwe tent geeft onder andere Ali B. antwoord op scherpe vragen, spelen de Ashton Brothers na anderhalf jaar weer samen, geeft Hendrick-Jan de Stuntman een gratis voorstelling en dansen vier mannen van Conny Janssen Danst op livemuziek van gitarist Anne Soldaat. 

Kleiner en fijner
Donderdag 16 juni begint de Parade in Rotterdam, vervolgens trekt het festival verder via Den Haag naar Utrecht en eindigt op 21 augustus in Amsterdam. Tijdens 55 speeldagen zijn er 60 verschillende voorstellingen te bekijken, 15 kindervoorstellingen op de dagelijkse KinderParade en iedere avond spelen er twee verschillende bands in Café Correct en de Orangerie. Van 11 t/m 14 augustus, tijdens Parade Amsterdam, staat er ook een mini-versie van de Parade in Eindhoven op het terrein van Piet-Hein Eek op Strijp R. Daar staat ook de 120 meter lange ‘Tafel van de Idee’. De programmering is dit jaar, met iets minder tenten en meer speeldagen voor de voorstellingen, kleiner en fijner. 
 
Opera en rock
Te zien in alle Parade-steden zijn onder meer: Ashton Brothers, ooit op de Parade begonnen en nu weer terug in hun originele bezetting, John Buijsman met ‘Het Uur van het Konijn’, een hartstochtelijke eenmansopera over een aartsoptimist en Orkater/The Sadists spelen met veel live-muziek, humor en fysiek geweld ‘Rockabilly Roadkill’. Hadewych Minis richt zich, samen van Jan van Eerd, op haar eigen muziek in ‘Hade’, de opera ‘PEP Talks’ van Yo! Opera geeft bezoekers een moment van bezinning en Circuswerkplaats Boost combineert circus met theater, dans en beeldende kunst in ‘Uitblinkers’. 
 
Gevecht om de liefde
Club Guy & Roni (Roni Haver, Igor Podsiadly en Camilo Chapelo) laten in l’Histoire du Soldat de pijnlijke ervaringen van een soldaat zien en Michiel de Regt regisseert ‘Oscar en zijn moeder’; moeder en zoon verwikkeld in een benauwd gevecht om liefde met tekst van Jibbe Willems en spel en muziek van Nik van den Berg en Sarah Jonker. Muziektheatercollectief Het Volksoperahuis speelt ‘I.N.D.O. - In Nederland Door Omstandigheden’ en ‘Enoch Arden’; een negentiende-eeuwse tearjerker. MTG Blont staat op de planken met een soft erotische voorstelling over zo’n beetje van alles en George van Houts en Raymonde de Kuijper met een huwelijkscomedy met een uiterst bitter randje, geregisseerd door Aat Ceelen. 
Dit jaar ook op de Parade: Dette Glashouwer, Roos Reebergen, Arjen Lubach en Tim Kamps. Het Ro theater speelt ‘Samurai’, een monoloog door Bart Slegers geregisseerd door Jetse Batelaan. Theater aan het Spui reist mee met een eigen paviljoen en Productiehuis Rotterdam speelt drie voorstellingen. Het hele programma met alle 60 voorstellingen staat op www.deparade.nl <http://www.deparade.nl> .

Aan tafel
Met het rondreizend festival reizen naast theatertenten ook barren en restaurants mee van stad naar stad. Van sushi tot pizza, van Oosterschelde kreeft tot huisgemaakte kroketten en van roti tot tortilla’s, er is voor ieder wat wils. De meeste restaurants op de Parade werken uitsluitend met biologische producten.
Iedere dag is er een uitgebreide KinderParade, waar kinderen niet alleen poffertjes mogen bakken, maar vanaf dit jaar ook zelf ijsjes kunnen maken, zonder elektriciteit en ijsmachine.
 
Tournee Parade 2011
Rotterdam - 16 t/m 26 juni 
Den Haag - 1 t/m 10 juli            
Utrecht  - 15 t/m 31 juli            
Amsterdam - 5 t/m 21 augustus
 
De online kaartverkoop van de Parade is reeds gestart.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.